Απαντήσεις για το δάνειο του Πολάκη ζητά ο Αδ. Γεωργιάδης από τον Γ. Δραγασάκη

Απαντήσεις για το δάνειο του Πολάκη ζητά ο Αδ. Γεωργιάδης από τον Γ. Δραγασάκη

Απαντήσεις για το δάνειο των 100.000 ευρώ από τη μη συστημική τράπεζα, Attica Bank που έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Γεωργιάδη:

Προς: Τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

Θέμα: Διευκρινίσεις αναφορικά με το δάνειο ύψους 100.00 ευρώ που πήρε ο κ. Πολάκης από την Attica Bank

Το δημόσιο αίσθημα προκάλεσε η αποκάλυψη της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (17-1-2019) ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας πήρε προσωπικό -καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ από την Attica Bank, βάζοντας δεύτερη υποθήκη σε ένα ακίνητο το οποίο είχε ήδη βάλει σαν ενέχυρο για άλλο παλαιότερο δάνειο του ύψους 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Πολάκης έλαβε δάνειο αυτό με διαδικασίες εξπρές, σε προεκλογική περίοδο, από μια τράπεζα η οποία δεν είναι συστημική και της οποίας η διοίκηση είναι διορισμένη και ελεγχόμενη από την Κυβέρνηση.

Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  • Σε πόσες άλλες περιπτώσεις έχει δώσει η Attica Bank δάνεια αντίστοιχου ποσού;
  • Αν υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία για τη δανειοδότηση δημοσίως εκτιθέμενων προσώπων, όπως ένα στέλεχος της Κυβέρνησης ή ακολουθείται η διαδικασία που αφορά σε όλους τους πολίτες.
  • Στην περίπτωση που υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία ο Υποργός ερωτάται αν αυτή ακολουθήθηκε για την περίπτωση του κ. Πολάκη

Φωτογραφία intime news