Απ. Τζιτζικώστας προς Αλ. Τσίπρα: Η δημοκρατία δεν είναι γραβάτα για να τη φοράς όποτε βολεύει

Απ. Τζιτζικώστας προς Αλ. Τσίπρα: Η δημοκρατία δεν είναι γραβάτα για να τη φοράς όποτε βολεύει

Απάντηση στις αιχμές του πρωθυπουργού προς το πρόσωπό του, που έκανε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, έδωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος με γραπτή δήλωσή του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η Δημοκρατία δεν είναι γραβάτα για να τη φοράς μόνο όποτε βολεύει!» 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη στάση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, σημειώνοντας ότι πρωτύτερα ως βουλευτής της Ν.Δ. και μέλος του τομέα εξωτερικών υποθέσεων ήταν στη «γραμμή» του Βουκουρεστίου, του Κώστα Καραμανλή και τώρα είναι απέναντι στη σύνθετη ονομασία.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι θέσεις και οι απόψεις μου ήταν και παραμένουν πάντα σταθερές. Το να με κατηγορεί ο κ. Τσίπρας για υποκρισία δεν θα το σχολιάσω, το αφήνω στην κρίση των Ελλήνων πολιτών, που θυμούνται και ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι οι υποκριτές σ'' αυτή τη χώρα. Ακριβώς το ίδιο όμως πιστεύω ότι πρέπει να κάνει και ο πρωθυπουργός με τη «συμφωνία» του με τα Σκόπια: Να τη θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού είτε με δημοψήφισμα, είτε με εκλογές. Είναι ο μόνος δίκαιος και δημοκρατικός δρόμος. Άλλωστε, η Δημοκρατία δεν είναι γραβάτα για να τη φοράς μόνο όποτε βολεύει!».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία:eurokinissi