Αντώνης Σαμαράς: Η κυβέρνηση φοβάται, η ιστορία δεν τελειώνει εδώ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, 19:55 - Τελευταία ενημέρωση: 22:41
-A +A
Αντώνης Σαμαράς: Η κυβέρνηση φοβάται, η ιστορία δεν τελειώνει εδώ

Με μία προσωπική δήλωση σε πολύ υψηλούς τόνους και με πολλές αιχμές ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιτίθεται στην κυβέρνηση αλλά και στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την επιλογή του να βάλει στο αρχείο τόσο τη δική του μήνυση όσο και των κυρίων Αβραμόπουλου και Βενιζέλου εναντίον των εισαγγελέων διαφθοράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει πως επιμένει στην μήνυσή του και προειδοποιεί ότι η ιστορία δεν τελειώνει εδώ...

Ακολουθεί η δήλωση του κ.Σαμαρά:

«​Μια μέρα πριν συζητηθεί και πάλι στη Βουλή η υπόθεση Novartis, ανακοινώθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ότι ο Αντι-εισασαγγελέας του Αρείου Πάγου ΙωάννηςΑγγελής, βάζει στο αρχείο τις μηνύσεις που κατατέθηκαν κατά των Εισαγγελέων διαφθοράς από τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά.

​Η διάταξη Αγγελή έχει ημερομηνία 4 Μαίου. 

​Και ο ​υπουργός Δικαιοσύνης το ανακοινώνει δημόσια 13 μέρες αργότερα! Και λίγες ώρες πριν γίνει ξανά σχετική συζήτηση στη Βουλή.  

* Το πρώτο που καταγγέλλω είναι ότι ο Αντι-εισαγγελέας Αγγελής δεν εξέτασε καθόλου την μήνυσή μας, δεν έλαβε μαρτυρικές καταθέσεις, δεν μας ζήτησε να προσκομίσουμε κανένα πρόσθε το στοιχείο. Αυτές τις παραλείψεις τις θεωρώ αδιανόητες.

* Δεύτερον, υπογραμμίζω ότι στο μέρος της δικογραφίας που αφορά πολιτικά πρόσωπα που μηνύονται από μένα - τον Πρωθυπουργό Τσίπρα και τον αναπληρωτή υπουργό Παπαγγελόπουλο- η υπόθεση έχει διαχωριστεί και πρέπει να εξεταστεί χωριστά από τη Βουλή. Δεν υπάγεται στην κρίση του αντι-εισαγγελέα Αγγελή!

* Τρίτον, ακόμα και σε ό,τι αφορά το μέρος της μήνυσής μου εναντίον των δικαστικών λειτουργών Ελ. Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, που ο αντιεισαγγελέας Αγγελής «έθεσε στο αρχείο», ο ίδιος γνωρίζει ασφαλώς ότι οι μηνύσεις κατά δικαστικών, ακόμα κι όταν τίθενται στο αρχείο, μπορούν να ανασυρθούν. Όπως είχε ανασυρθεί παλαιότερα δική του μήνυση, όταν άλλαξε η ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου…

​Άρα επιμένω και στα δύο σκέλη της μήνυσής μου – και για τα πολιτικά πρόσωπα και για τους δικαστικούς λειτουργούς! Και προειδοποιώ ότι δεν θα τελειώσει αυτή η ιστορία εδώ. Απλώς, επιβαρύνεται η θέση όσων ενέχονται - και στην ίδια την υπόθεση, και στην απόπειρα συγκάλυψής της. 

​Αντιλαμβάνομαι το φόβο της Κυβέρνησης, η οποία θα προσπαθήσει να κρυφτεί πίσω από την διάταξη Αγγελή. 

​Δικαίως φοβούνται. Και μάταια προσπαθούν να το αποφύγουν…»

Γιάννης Τρουπής

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα