Αντιπαράθεση στη Βουλή για τον «Ιανό» - Στ. Πέτσας: Πείτε ένα ευχαριστώ στους διασώστες

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τον «Ιανό» - Στ. Πέτσας: Πείτε ένα ευχαριστώ στους διασώστες

Έντονη αντιπαράθεση επικράτησε στη Βουλή ανάμεσα στον Στ. Πέτσα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδη και Γ. Ραγκούση. Αφορμή αποτέλεσε το καταστροφικό πέρασμα του Ιανού από την περιοχή της Καρδίτσας, με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιτίθενται στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή ο πρωθυπουργός δήθεν… καθυστέρησε 4 ημέρες να πάει στην Καρδίτσα. 

«Ο κ. Μητσοτάκης πήγε σε 4 μέρες στην Καρδίτσα όταν ο κ. Τσίπρας έκανε 4,5 χρόνια να πάει ως πρωθυπουργός, και μάλιστα λίγο πριν τις εκλογές (17/5/2019), "για να πάρει καμία ψήφο”», απάντησε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Για την ουσία, πάντως, της αντιμετώπισης του μεσογειακού κυκλώνα ο Στ. Πέτσας υπενθύμισε ότι υπήρχαν σχέδια αποτροπής των πλημμυρών από τις 2/12/2019, (σχέδια Δάρδανος και Ιόλαος) και μάλιστα στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί μη έγκαιρης προειδοποίησε τόνισε ότι τοπικές ιστοσελίδες από το πρωί της περασμένης Παρασκευής φιλοξενούσαν αναφορά του κ. Χαρδαλιά ότι περιμένουμε έκτακτα φαινόμενα στην Καρδίτσα. 

Σε ότι αφορά το γεγονός ότι δεν εστάλη μήνυμα από το «112» σημείωσε ότι η Πολιτική Προστασία κρίνει πότε θα σταλεί και όχι ο πρωθυπουργός. Όπως είπε δεν κρίθηκε σκόπιμο, για να μην έχουμε περισσότερα θύματα.

Την ίδια ώρα, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πει ένα ευχαριστώ στην Πολιτική Προστασία και στα σωστικά συνεργεία που επιχείρησαν στην περιοχή της Καρδίτσας, γιατί έκαναν πάνω από 700 διασώσεις, ειδάλλως «θα είχαμε θρηνήσει εκατόμβη θυμάτων». 

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Γ. Ραγκούσης κατήγγειλέ πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν σε κάποιο συμβούλιο κορυφής, είχε συσκέψεις, μεταξύ των οποίων και για το βραβείο Θεοφανώ στη Θεσσαλονίκη. «Αυτό προέταξε ως προτεραιότητα ο πρωθυπουργός».