Αντιπαράθεση Ποταμιού - Σπ. Δανέλλη για υποψηφιότητά του με ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπαράθεση Ποταμιού - Σπ. Δανέλλη για υποψηφιότητά του με ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Ποταμιού και του τέως βουλευτή του Σπύρου Δανέλλη με αφορμή την απάντηση του τελευταίου για το αν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, το Ποτάμι τονίζει σε ανακοίνωσή του πως «ο κ. Δανέλλης διαμαρτύρεται σε εμάς γιατί ο κ. Τσίπρας θα τον βάλει στο ευρωψηφοδέλτιο μαζί με άλλους 41 υποψηφίους. Άκουσον άκουσον…» Και η Σεβαστουπόλεως προσθέτει:

«Την άλλη φορά να ζητήσει δύο φωτογραφικές τροπολογίες. Μία για να κρατήσει την έδρα – και τον μισθό – της Βουλής και ταυτοχρόνως να είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής (αυτό ήδη του το έδωσαν). Και μια δεύτερη τροπολογία που θα τον χρίζει αυτομάτως ευρωβουλευτή, να μην παιδεύεται με τον σταυρό».

Νωρίτερα, ο βουλευτής Ηρακλείου είχε απαντήσει σε υψηλούς τόνους με αφορμή σχόλια του Ποταμιού ότι «περιμένει στην ουρά για μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι τουλάχιστον ανήθικο και γελοίο να με κατηγορούν για συναλλαγή και ιδιοτέλεια, με αντάλλαγμα μια θέση στο 42μελές ευρωψηφοδέλτιο, με σταυρό προτίμησης» είπε ο βουλευτής..

«Θα ήταν πιο χρήσιμο και ειλικρινές αντί να ξεπέφτει σε "κατινιές" που δεν τιμούν την ιστορία του, να αναρωτηθεί με πολιτικούς όρους γιατί εξαϋλώθηκε, γιατί στάθηκε ανίκανο να διαχειριστεί τη δυναμική που του έδωσαν οι πολίτες» πρόσθεσε ο κ. Δανέλλης.

Και κατέληξε: Αφού είδαν πως Υπουργείο, Δήμος ή Περιφέρεια δεν υπήρξαν, το τροπάριο άλλαξε. Πλέον κατηγορούμαι για συναλλαγή και ιδιοτέλεια, με αντάλλαγμα μια θέση στο 42μελές ευρωψηφοδέλτιο, με σταυρό προτίμησης σε ολόκληρη την χώρα. Είναι τουλάχιστον ανήθικο και γελοίο! Όσο για τη βουλευτική έδρα υπενθυμίζω πως δεν έφυγα. Εκείνοι με διέγραψαν. Και με διέγραψαν, επειδή τους έδωσα την ευκαιρία να πράξουν το πατριωτικό τους καθήκον, ψηφίζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Η αντίδραση του κ. Δανέλλη ήρθε σε ανακοίνωση του Ποταμιού την Κυριακή, όπου η Σεβαστουπόλεως είχε σχολιάσει δηκτικά τη συνέντευξη του πρώην βουλευτή του στο κυριακάτικο «Έθνος» με αφορμή την απάντηση του για το αν θα συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Σε παρακλητικό ύφος κινείται η απάντηση του Σπύρου Δανέλλη στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές», σημείωνε στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«"Αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμένα, θα φανεί", απάντησε συγκεκριμένα ο κ. Δανέλλης», με το Ποτάμι να σχολιάζει: «Οι εποχές που έλεγε (σ.σ. ο κ. Δανέλλης) "δεν θα είμαι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κι αν είμαι, θα παραδώσω την έδρα μου στο Ποτάμι γιατί εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους", έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τώρα στην ουρά περιμένει και αυτός μια θέση, μια εξασφάλιση, κάτι τις τέλος πάντων που θα μειώσει την αγωνία του για το μέλλον. "Αχ, πού ''σαι, νιότη, που ''δειχνες πως θα γινόμουν άλλος", που λέει και ο ποιητής», κατέληγε το Ποτάμι.