Μ. Βορίδης: Είστε εθνομηδενιστές – Τ. Χριστοδουλοπούλου: Είσαι θεωρητικός της ακροδεξιάς

Μ. Βορίδης: Είστε εθνομηδενιστές – Τ. Χριστοδουλοπούλου: Είσαι θεωρητικός της ακροδεξιάς

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Άγρια κόντρα ξέσπασε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος ανάμεσα στον Μάκη Βορίδη και την Τασία Χριστοδουλοπούλου, ενώ την πυρά προς την πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής εξαπέλυσαν τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όλα ξεκίνησαν όταν στο πλαίσιο της συζήτησης του άρθρου 3 περί θρησκευτικής ουδετερότητας ο Μ. Βορίδης έκανε λόγο για εθνομηδενιστές που επιχειρούν να καταργήσουν την θρησκευτική ταυτότητα των Ελλήνων. Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατάργηση του κομμουνισμού επιχειρεί εκδικητικά να καταργήσει τη θρησκευτική και την εθνική ταυτότητα των Ελλήνων. «Είστε εθνομηδενιστές. Ο Εσταυρωμένος δεν θα μπορεί να βρίσκεται ούτε στα δικαστήρια ούτε στα σχολεία. Να μην αποκρύπτετε την αλήθεια. Να πείτε στον λαό ότι αν συνεχίσουν να εορτάζονται οι θρησκευτικές εορτές, θα είναι επειδή είναι έθιμο. Αυτό πλήττει ευθέως τη θρησκευτική ταυτότητα των Ελλήνων», τόνισε ο κ. Βορίδης, φράση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Τον λόγο πήρε άμεσα η Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία χαρακτήρισε τον βουλευτή της ΝΔ  «θεωρητικό της ακροδεξιάς στην χώρα». «Το ζήτημα των κοινωνικών ταυτοτήτων το ανέδειξε η Αριστερά. Κύριε Βορίδη είστε θεωρητικός της ακροδεξιάς, η οποία βέβαια είναι μειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία και δεν έχει σχέση με τους κατσαπλιάδες της Χρυσής Αυγής. Πρέπει όμως να το επισημοποιήσετε για να δείτε τι θα κάνετε», είπε η πρώην Υπουργός και μάλιστα πήγε ένα βήμα παραπέρα ξεπερνώντας τα κοινοβουλευτικά όρια. Συγκεκριμένα, παρομοίασε την αντιπολίτευση με «βρικόλακες» που παρακολουθούν τι μπορεί να πιάσει στη νέα αποχή και να δημιουργήσει πρόβλημα στον αντίπαλό. «Δεν έχετε πρόταση χτυπάτε μόνο πρωτοβουλίες του αντιπάλου», προσέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το θερμόμετρο να έχει χτυπήσει κόκκινο ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως όποιος υπερασπίζεται την εθνική και θρησκευτική ταυτότητα είναι ακροδεξιός.  «Είναι προφανές πως είναι κακοποίηση της ίδιας της έννοιας που συνέχει μια κοινωνία και από την οποία ασκούνται οι εξουσίες. Σκληρή κακοποίηση», είπε. Λίγο αργότερα τον λόγο έλαβε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος ακούγοντας την Τ. Χριστοδουλοπούλου να αναφέρεται στα ανθρώπινα δικαιώματα, υπενθύμισε ότι ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας δεν επέτρεψε στη μειοψηφία να καλέσει για ακρόαση τον Π. Καμμένο. «Τι θρήσκευμα έχει ο Καμμένος για να κληθεί», υπερθεμάτισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να συμπληρώσει ο κ. Γεωργιάδης: «Άρα εσείς παραβιάζετε δικαιώματα μειοψηφίας στην βουλή. Όταν δεν σας συμφέρον μια χαρά τα καταπατάτε». Υπενθύμισε, δε, ότι ο «άθεος Τσίπρας» απελευθερώνει περιστέρι τα Θεοφάνια και κλείνοντας χαρακτήρισε τη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου χειρότερη και από το Βατοπαίδι.