Αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στις δηλώσεις Μενέντεζ

Αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στις δηλώσεις Μενέντεζ

Οι δηλώσεις του γερουσιαστή γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ στην Αθήνα σχετικά με το ζήτημα την προμήθεια των S-400 από την Τουρκία και τη στάση των ΗΠΑ, προκάλεσαν την αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας που μέσω twitter θέτει θέμα «ανάμειξης στα εσωτερικά της Ελλάδας.

Σε μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον απόηχο της επίσκεψης του Αμερικανού γερουσιαστή η Ρωσική πρεσβεία σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Αμερικανοί γερουσιαστές πάλι δίνουν σε άλλους μαθήματα ηθικής, αυτή τη φορά με θέμα: ''''Με ποιες χώρες να κάνεις φιλία και με ποιες όχι''''. Δεν είναι ακριβώς αυτό η ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας;».

Η Ρωσική Πρεσβεία στη συνέχεια κάνει λόγο για «κινήσεις εντυπωσιασμού», αφού όπως σημειώνει η πώληση των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας στην Άγκυρα «δεν στρέφεται εναντίον τρίτων».

«Ο πραγματικός στόχος των ΗΠΑ δεν είναι να μην αποκτήσει η Τουρκία σύγχρονα μέσα αεράμυνας, αλλά να τα πάρει η Άγκυρα από την Αμερική (Patriot, F-35). Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτα παρά κινήσεις εντυπωσιασμού», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Μενέντεζ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μεταφοράς αμερικανικών βάσεων από την Τουρκία στην Ελλάδα λόγω της αγοράς S-400, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. 

Οι αναρτήσεις της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα:

Αμερικανοί γερουσιαστές πάλι δίνουν σε άλλους μαθήματα ηθικής, αυτή τη φορά με θέμα: «Με ποιες χώρες να κάνεις φιλία και με ποιες όχι». Δεν είναι ακριβώς αυτό η ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας;

Ο πραγματικός στόχος των ΗΠΑ δεν είναι να μην αποκτήσει η Τουρκία σύγχρονα μέσα αεράμυνας, αλλά να τα πάρει η Άγκυρα από την Αμερική  (Patriot, F-35). Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτα παρά κινήσεις εντυπωσιασμού.

Η Ρωσία, παρά τις παράνομες κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, παραμένει ανοιχτή στη διεύρυνση της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας με την Ελλάδα.

Η πώληση στην Τουρκία των S-400 δεν στρέφεται εναντίον τρίτων.

Οι ρωσικές θέσεις για την περιοχή παραμένουν αμετάβλητες: υπέρ του Διεθνούς Δικαίου και κατά των ενεργειών που προκαλούν ένταση. Τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας η Ρωσία, σε αντίθεση με κάποιες άλλες χώρες, θεωρεί θεμελιώδους σημασίας για επίλυση κάθε είδους διαφοράς».

Διαβάστε ακόμα: 

- Μπ. Μενέντεζ: Ανησυχώ για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

- Ρ. Μενέντεζ: Αν η Τουρκία πάρει τους S-400, δε θα της δώσουμε τα F-35