Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις «κάλπη-κες υποσχέσεις»

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις «κάλπη-κες υποσχέσεις»

Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού για τη «φιέστα - παρωδία», όπως καταγγέλλουν, των εγκαινίων του σταθμού του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, δυο χρόνια πριν λειτουργήσει το μετρό, εξαπέλυσαν πολιτικοί και κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Κάλπη-κη φιέστα»

«Κάλπη-κη φιέστα, με σοβαρό οικονομικό κόστος, στήνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας. Ένα μέρος από τον δήθεν έτοιμο σταθμό θα ξηλωθεί αμέσως μετά για να ολοκληρωθούν εργασίες που δεν έγιναν», αναφέρει σε δήλωσή του για τη σημερινή εκδήλωση στον σταθμό Σιντριβανίου του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

«Το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει σφραγίδα. Ξεκίνησε από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Προχώρησε με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε η επέκταση του προς την Καλαμαριά με πόρους προγράμματος του ΕΣΠΑ, του οποίου είχα ως αρμόδιος υπουργός την εποπτεία», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, επισημαίνοντας πως «παρά τις αρχικές αναστολές και καθυστερήσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να το συνεχίσει».

 «Δυστυχώς», προσθέτει ο κ. Καλαφάτης, «απομένουν άλλα 2 χρόνια για τα εγκαίνια».

«Πάψτε να εμπαίζετε τους Θεσσαλονικείς!»

Πόσο απύθμενο μπορεί να είναι το θράσος σας κύριοι Τσίπρα – Σπίρτζη;», διερωτάται με δηλώσεις του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγο για την πρώτη παγκοσμίως σκηνοθετημένη θεατρική εκδοχή ενός σταθμού, που μετά τα εγκαίνια θα ξεστηθεί το σκηνικό για να ξεκινήσουν οι εργασίες αποπεράτωσής του.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης σχολιάζει σε δήλωσή του πως «το είδαμε στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η παράσταση τότε, είχε ως θέμα τη δήθεν υπερσύγχρονη μηχανή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ “Ασημένιο Βέλος”, που θα εκτελούσε την διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες. Όσο η υπόλοιπη Ελλάδα είδε ξανά το “Ασημένιο Βέλος”, άλλο τόσο το είδαν και οι Θεσσαλονικείς. Τώρα, τη σκυτάλη των παραστάσεων παίρνει το μετρό Θεσσαλονίκης».

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, «στόχος των Τσίπρα - Σπίρτζη είναι να πείσουν τους Θεσσαλονικείς ότι ολοκληρώνεται το μετρό της πόλης. Παρουσιάζεται λοιπόν  σε παγκόσμια πρώτη, ο πρώτος σκηνογραφικά ολοκληρωμένος σταθμός “Σιντριβάνι”. Η  τέλεια θεατρική εκδοχή ενός σταθμού εν λειτουργία, κατά το ανάλογο των χωριών Ποτέμκιν».

Ο κ. Μανιάτης επισημαίνει ότι η επόμενη μέρα είναι βέβαιο ότι θα βρει τον ανάδοχο κατασκευής να ξεστήνει τα σκηνικά της σημερινής παράστασης για να ξεκινήσει εκ νέου τις εργασίες αποπεράτωσης του σταθμού. «Πόσο  απύθμενο μπορεί να είναι το θράσος σας κύριοι Τσίπρα - Σπίρτζη; Σκηνοθετείτε τα εγκαίνια ενός σταθμού, όταν γνωρίζετε πολύ καλά ότι η  εκκίνηση της λειτουργίας του μετρό της Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να γίνει πριν το 2022. Ή μήπως και αυτό είναι υπερβολή;», διερωτάται ο βουλευτής της ΔΗΣΥ

Και συμπληρώνει: «Είναι υπερβολή ότι δεν έχετε ξεκαθαρίσει ακόμη την τελική λύση του σταθμού Βενιζέλου; Είναι υπερβολή ότι δεν έχετε ακόμη καταλήξει με τη σηματοδότη του έργου; Είναι υπερβολή ότι στους σταθμούς δεν έχουν ακόμη ουσιαστικά προχωρήσει οι ηλεκτρομηχανολογικές  εργασίες; Είναι υπερβολή ότι η επιδομή υπολείπεται πολύ από το λέει κανείς ότι έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες εργασίες; Επιτέλους  σοβαρευθείτε! Πάψτε να εμπαίζετε τους Θεσσαλονικείς! Πάψτε να κοροϊδεύετε του πολίτες!».

«O ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει... «κυλιόμενες σκάλες»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει το... ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης, ή μάλλον έναν... σταθμό χωρίς ΜΕΤΡΟ, με συναυλία και με την παρουσία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα. Στην ουσία εγκαινιάζει... κυλιόμενες σκάλες» αναφέρει σε ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, η οποία εξαπολύει σκληρή επίθεση κατά της Κυβέρνησης, με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση στον σταθμό Σιντριβανίου.

Σύμφωνα με τη Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ «είναι τα ίδια εγκαίνια με εκείνα της ... γρήγορης σιδηροδρομικής σύνδεσης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, που έφεραν ένα τραίνο από την Ιταλία στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης για να το δείχνουν για μία εβδομάδα. Όπως ... έφυγε το τραίνο αλλά παρέμεινε η ίδια σιδηροδρομική σύνδεση, έτσι και σήμερα που θα ξαναφύγει ο κος Τσίπρας, θα παραμείνει η Θεσσαλονίκη με άθλιες αστικές συγκοινωνίες, με σαραβαλιασμένα λεωφορεία, με μποτιλιαρισμένους δρόμους, με κατεστραμμένους εμπόρους και με κλειστά μαγαζιά στο εμπορικό κέντρο. Και φυσικά χωρίς ΜΕΤΡΟ».

Εν συνεχεία κάνει λόγο για «λαϊκισμό στο μεγαλείο του» και τονίζει ότι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης «θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται και από πάνω να νιώθουν σαν να τους κοροϊδεύουν. Σαν να μην έχουν αξιοπρέπεια, να τους συμπεριφέρονται σαν ιθαγενείς, άλλοτε για να θαυμάσουν το βαγόνι, άλλοτε για να κατέβουν την κυλιόμενη σκάλα και να ... φανταστούν ότι πάνε με το ΜΕΤΡΟ».

 

«Κακοστημένη κωμωδία»

«Οι Θεσσαλονικείς, ούτε για το "Ασημένιο Βέλος" κόβουν εισιτήριο, ούτε για το μετρό. Πολύ περισσότερο δεν κόβουν εισιτήριο για τις κακοστημένες προεκλογικές κωμικές παραστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τους Τσίπρα-Σπίρτζη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΠΟΤΑΜΙ.

«Στημένες προεκλογικές φιέστες»

Για «στημένες προεκλογικές φιέστες σε έργα που έχει χρυσοπληρώσει ο λαός της περιοχής» κάνει λόγο η Κομματική Οργάνωση Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τα εγκαίνια του μη ολοκληρωμένου σταθμού του Μετρό από τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με την οργάνωση, «πίσω από τις φιέστες αυτές, επιδιώκουν να κρύψουν τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και του λαού της πόλης που είναι η ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα, οι άθλιες συνθήκες δουλειάς, αλλά και τα απλά καθημερινά προβλήματα όπως είναι τα ακριβά και μη επαρκή έως ανύπαρκτα, μέσα μαζικής μεταφοράς και τα έργα υποδομής που χρειάζονται για να βελτιωθεί η ζωή των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη».