Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τα ακίνητα του υπουργείου Πολιτισμού που περνάνε στο Υπερταμείο

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, 21:08
-A +A
Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τα ακίνητα του υπουργείου Πολιτισμού που περνάνε στο Υπερταμείο

Απαντήσεις ζητά από την κυβέρνηση η Τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, αναφορικά με τον ακριβή αριθμό και την ταυτότητα των ακινήτων του δημοσίου που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και ανήκουν στο πολιτιστικό απόθεμα της χώρας.

Αναλυτικά σε δήλωσή της η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη τονίζει τα εξής: 

«Έχουν παρέλθει δύο μήνες από τη δημοσιοποίηση της λίστας με 10.119 κωδικούς ακινήτων του δημοσίου που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. 
 
Μετά από σειρά κοινοβουλευτικών ερωτήσεων που καταθέσαμε για τον ακριβή αριθμό και την ταυτότητα των εν λόγω ακινήτων που μεταβιβάστηκαν και ανήκουν στο πολιτιστικό απόθεμα της χώρας, το ΥΠΠΟΑ σήμερα ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε ο σχετικός έλεγχος.
 
Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί αποφεύγει συστηματικά πλέον να δώσει μία σαφή και ξεκάθαρη  απάντηση:
 
Πόσα και ποια ακριβώς ακίνητα από τα 10.119 αποτελούν μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
 
Καλούμε την ηγεσία του ΥΠΠΟΑ να σταματήσει να εμπαίζει με κυνισμό τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για την διεκπεραίωση της διαδικασίας ελέγχου των ακινήτων, αλλά για τα ουσιαστικά αποτελέσματά του».

Ανάλογη δήλωση έκανε και η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού Αθλητισμού από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ:

"Τα ακίνητα που αποτελούν την πολιτιστική μας κληρονομιά, αδιαπραγμάτευτες αξίες εκτός πάσης συναλλαγής - όπως πολύ όψιμα αντιλήφθηκε το Υπουργείο Πολιτισμού- ο Ελληνικός λαός δεν κάνει να τα γνωρίζει;

Δεν επιτρέπεται να ξέρει ποια μπαίνουν στο Υπερταμείο;

Γιατί κρύβεται η Υπουργός και η Κυβέρνηση;

Τι φοβούνται;».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 16/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα