Αντιδράσεις για τη «Μονμάρτη» της Κ. Παπακώστα: «Είναι η Μαρία Αντουανέτα»

Αντιδράσεις για τη «Μονμάρτη» της Κ. Παπακώστα: «Είναι η Μαρία Αντουανέτα»

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσαν οι αναφορές της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξή της ότι τα Εξάρχεια είναι «η Μονμάρτης της πρωτεύουσας, κέντρο τέχνης και πολιτισμού». Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ την αποκάλεσε Μαρία Αντουανέτα, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ μίλησε για «ιδανική πραγματικότητα», ενώ ο εκπρόσωπος του Ποταμιού ανέφερε ότι «δεν πέφτει το ξύλο της αρκούδας στη Μονμάρτη».

Σχολιάζοντας τις αναφορές της κ. Παπακώστα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης δήλωσε στο ΣΚΑΙ ότι «Αν τα Εξάρχεια είναι η Μονμάρτη της Αθήνας, τότε η Κατερίνα Παπακώστα είναι η Μαρία Αντουανέτα» και πρόσθεσε πως «η αστυνομία δεν μπορεί να περάσει κάτω από τη Ζωοδόχου Πηγής, έχουν εντολή να μην το κάνουν αυτό, μάς το έχουν πει αξιωματικοί» 

Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Θανάσης Χειμωνάς επισήμανε στο τηλεοπτικό κανάλι πως «δεν πέφτει το ξύλο της αρκούδας στη Μονμάρτη… προφανώς δεν είναι και Βηρυτός εν καιρώ πολέμου, άλλα έχουν ξεφύγει τα πράγματα, υπάρχουν μαχαιρώματα υπάρχουν (στην περιοχή) άτομα του κοινού ποινικού δικαίου».

«Δεν υπάρχει κάποια ιδεολογική διάσταση, μιλάμε για κοινούς ποινικούς, μιλάμε για συμμορίες με εμπόριο ναρκωτικών, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών», συμπλήρωσε.

«Ιδανική πραγματικότητα βλέπει η κ. Παπακώστα… Στα Εξάρχεια υπάρχει εμπόριο οπλών, τράφικινγκ, ληστείες» σημείωσε στον ΣΚΑΙ η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ και τόνισε ότι  «με πραγματικό σχέδιο και πολιτική βούληση η ΕΛ.ΑΣ μπορεί να βάλει την τάξη σε διάστημα μηνών σε μια περιοχή που κινδυνεύουν και οι κάτοικοί της».

Λίγο αργότερα, με ανάρτησή της στο twitter η εκπρόσωπος από το Ποτάμι Κατερίνα Μπακογιάννη: «Αφού επιμένει η @kpapakosta ότι τα #Εξαρχεια είναι η ... Μονμάρτη, την προσκαλώ αύριο το πρωί, πριν πάμε στα γραφεία μας, να περάσουμε για καφέ από την Πλατεία Εξαρχείων. Περιμένω απάντηση».  

Διαβάστε ακόμη: Χαμός στο twitter με το χαρακτηρισμό των Εξαρχείων «Μονμάρτη» από Κ. Παπακώστα