Αντάρτικο Ν. Φίλη στον ΣΥΡΙΖΑ - Δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για το Ελληνικό

Αντάρτικο Ν. Φίλη στον ΣΥΡΙΖΑ - Δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για το Ελληνικό

Παρά τις σαφείς οδηγίες του Αλέξη Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφισθεί το νομοσχέδιο για τη σύμβαση του Ελληνικού, ο βουλευτής Νίκος Φίλης καταψήφισε τη νομοθετική ρύθμιση, δείχνοντας την αναστάτωση, αλλά και τις αντιδράσεις που επικρατούν εντός του κόμματος, για την απόφαση αυτή. Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχε και ο Θοδωρής Δρίτσας.

Ο Νίκος Φίλης με δηλώσεις του αιτιολόγησε τη στάση του προβάλλοντας το επιχείρημα ότι «ο νόμος για το Ελληνικό υπονομεύει τη ρύθμιση που, σε συνθήκες μνημονίων, είχε καταφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» και ότι το μέλλον της Ελλάδας του 21ου αιώνα «δεν μπορεί να είναι να γίνει μια θλιβερή βαλκανική απομίμηση της Νεβάδας και του Λας Βέγκας. Το μέλλον των νέων της πατρίδας μας δεν είναι ο τζόγος, οι γκρουπιέρηδες και οι διεθνείς ραντιέρηδες, που μετά τα ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία, έρχονται να διαμοιράσουν και τη δημόσια γη των Ελλήνων».

Υποστήριξε ακόμα ότι αυτή η προοπτική και το μοντέλο ανάπτυξης που προωθείται, «είναι εχθρική για τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και ιδιαίτερα των νέων» και σημείωσε πως «η σύγχρονη Αριστερά οφείλει να στέλνει καθαρό μήνυμα δημοκρατίας, σεβασμού του δημόσιου χώρου και οικολογικής προοπτικής».

Σημειώνεται ότι στη ψηφοφορία δεν συμμετείχε ούτε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για διαφωνία του με την απόφαση για υπερψήφιση, ενώ ενδεικτικό των γενικών αντιδράσεων που μαίνονται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι οι σημερινές αναρτήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η αρθρογραφία την περασμένη Δευτέρα που απηχούσε τις απόψεις των «53+» και το οποίο ασκούσε κριτική στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα

«Διαβάζοντας τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το νομοσχέδιο για το Ελληνικό, μόνο έκπληξη θα δημιουργούσε το ενδεχόμενο μιας θετικής ψήφου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν σαν η θέση του να ετεροκαθορίζεται από τον φόβο να μην κατηγορηθεί ότι είναι ενάντια στις επενδύσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων το συγκεκριμένο δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΕΠΟΧΗ».

Παράλληλα, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου, με ανάρτησή του στο facebook τάχθηκε κατά της απόφασης του κόμματος για υπερψήφιση του νομοσχεδίου για το Ελληνικό, ενώ ιδιαίτερα επικριτικός ήταν και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίο σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις αντιρρήσεις του στη Βουλή, δεν έπρεπε να ψηφίσει τη σύμβαση για το Ελληνικό, η οποία είναι το ξήλωμα, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, της σύμβασης που είχε ο ίδιος επιτύχει, εξουδετερώνοντας το αίσχος που είχε αφήσει πίσω του ο Σαμαράς Δίχως κέρδος κέρατα».