Αντ. Σαμαράς: Θα ερευνηθεί αν ο Αλ. Τσίπρας ήταν ο ιθύνων νους 

Αντ. Σαμαράς: Θα ερευνηθεί αν ο Αλ. Τσίπρας ήταν ο ιθύνων νους 

Στο κάδρο των ευθυνών έβαλε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή. «Θα διερευνηθεί κάποια στιγμή, και ποιοι άλλοι συμμετείχαν στην "εγκληματική οργάνωση" και πάνω από τον Παπαγγελόπουλο. Δηλαδή, αν ο κ. Τσίπρας, εκτός από "όμηρος" του Παπαγγελόπουλου, ήταν και ο "ιθύνων νους" της σκευωρίας», είπε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτιμώντας ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να βάλουν κάποιους φυλακή!

«Ήθελαν να πάνε τη χώρα σε εκλογές, με τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της οικονομίας, υπό την πιο ατιμωτική κατηγορία. Ότι δήθεν όλοι πληρωθήκαμε από τη Novartis και κατακλέψαμε τον eλληνικό λαό. Φανταστείτε να έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογές με δύο-τρεiς από μας προφυλακισμένους! Κι απλά σκεφτείτε, τι θα είχε συμβεί μετά σε αυτόν τον τόπο», προσέθεσε ο κ. Σαμαράς.

Σύμφωνα με τον ίδιο το «μέχρι τέλους» ήταν ακόμα, η υπόσχεση ενός ανθρώπου για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής του. Ήταν, όπως είπε, η υπόσχεση για την αναζήτηση της αλήθειας, για την αποκάλυψη της σκοτεινής αυτής σκευωρίας και των πρωταγωνιστών της, για την απόδοση Δικαιοσύνης για τους ενόχους.

«Αλλά να πάει στα περίπτερα, κρεμασμένος στα μανταλάκια ως μιζαδόρος, επειδή έτσι θέλουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, για να τον εξοντώσουν, όχι, ποτέ!  Να παραπεμφθεί με βάση το δόγμα Ρασπούτιν, «στείλτον, κι άσε μετά να τα βρουν τα Δικαστήρια», όχι κύριοι - δεν είναι αυτό Δικαιοσύνη!  Είναι ο «νόμος της ζούγκλας»! «Να βάλουμε μέσα δύο-τρείς, για να κερδίσουμε τις εκλογές»! Όχι, κύριοι, δεν είναι αυτό Δημοκρατία.  Αυτό βάζει από την πίσω πόρτα τον Ολοκληρωτισμό!», είπε. 

Απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως το «μέχρι τέλους» δεν είναι. Μνημόνιο, να «το σκίσετε με ένα νόμο κι ένα άρθρο. Δεν είναι δημοψήφισμα, να το μετατρέψετε σε μιαν ακόμα "κωλοτούμπα". Είναι στάση ζωής! Απαιτεί έναν κώδικα αξιών, που δυστυχώς, εσείς δεν έχετε».

Την ίδια ώρα με στοιχεία εξήγησε ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος τα ήξερε όλα από την αρχή: 

- Ένα ακόμα χρόνο πριν δημοσιοποιηθεί η υπόθεση. Πάμε στον Ιανουάριο του 2017. Τότε δεν υπάρχει κανένα έγγραφο από τις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί δεν έχουν απαντήσει καν, ακόμα, στο αίτημα της τότε Εισαγγελέως Ράϊκου για δικαστική συνδρομή...

- Στις 8 Ιανουαρίου του 2017 εμφανίζεται αυτό το δημοσίευμα στο Documento. Εμπλέκει  για τη Νοβάρτις «πρώην Πρωθυπουργό» και τρείς πρώην υπουργούς.

-Στις 11 Ιανουαρίου του 2017, τρείς μέρες μετά, η εφημερίδα «Δημοκρατία» αποκαλύπτει «έκτακτη σύσκεψη» που έγινε μια μέρα πρίν στο Μαξίμου, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, με Κοντονή, Παπαγγελόπουλο, Ξανθό, Πολάκη, Καλογήρου και Χρήστου. Με θέμα,  την Νοβάρτις!

- Μία ημέρα μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου, δηλαδή στις 12 Ιανουαρίου του 2017, ο κ. Παπαγγελόπουλος, κάνει αποκλειστική δήλωση - πού αλλού; - στην εφημερίδα "Δημοκρατία": "Η πείρα μου και το ένστικτό μου ως εισαγγελέας μου δημιουργούν την αίσθηση, αν όχι βεβαιότητα, ότι η υπόθεση της Novartis είναι πολύ πιο σοβαρή από την υπόθεση Siemens", τονίζει ο Δ. Παπαγγελόπουλος 

"Πού τα ήξερε αυτά ο κ. Παπαγγελόπουλος τον Ιανουάριο του 2017, κι έκανε και αξιολογικές κρίσεις μάλιστα, όταν μας λέει ότι πληροφορήθηκε τα πάντα μόλις τον Φεβρουάριο του 2018"», αναρωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός. 

Σε προσωπικούς τόνους ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι οι σκευωροί δεν σεβάστηκαν ούτε τον ίδιο ούτε τις οικογένειες όσων στοχοποιήθηκαν. «Καταστρατήγησαν κάθε έννοια Δικαίου και τσαλαπάτησαν το τεκμήριο αθωότητας! Όχι μόνο όταν μας πετούσαν τη λάσπη αλλά και τώρα που έχουμε δικαιωθεί», είπε ενώ απάντησε και στην «αθλιότητα» για τα δήθεν 2,6 εκ. ευρώ. «Φτάσατε στην αθλιότητα, μόλις πριν δύο βδομάδες, να κατηγορήσετε εμένα και – ποιόν άλλο; - τον Παπασταύρου, ότι τάχα πήρα 2,6 εκατομμύρια δολάρια, για να χρηματοδοτηθεί η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ τον Ιανουάριο του 2015.  Κι αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για έμβασμα από εταιρία του Μυωνή σε εταιρία του Μυωνή, το 2006! Το 2006 - δέκα χρόνια πριν. Κι ενώ αυτό, προσέξτε: είχε ερευνηθεί κι είχε αρχειοθετηθεί από τους δικούς σας εισαγγελείς, δηλαδή από το δικό σας «μαγαζί», τόνισε χαρακτηριστικά.