Αντ. Σαμαράς: O Τσίπρας ξανάβαλε την Ελλάδα σε μνημόνιο με τις ψεύτικες υποσχέσεις του

Αντ. Σαμαράς: O Τσίπρας ξανάβαλε την Ελλάδα σε μνημόνιο με τις ψεύτικες υποσχέσεις του

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στη «Real News» της Κυριακής εκτιμά πως θα υπάρξουν και νέα οδυνηρά μέτρα λιτότητας εντός του 2016 και προσθέτει πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τα πάντα ώστε να γίνει «παρένθεση».

Ο κ. Σαμαράς συγκρίνοντας τη δική του διακυβέρνηση με την σημερινή, επισημαίνει ότι η «Ελλάδα έμπαινε στην κανονικότητα πριν από ενάμιση χρόνο! Και την έβγαλαν.

Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας ξανάβαλε την Ελλάδα σε μνημόνιο με τις ψεύτικες υποσχέσεις του και πρόσθεσε πως η χώρα θα μπορούσε να είχε βγει από τα τέλη του 2014.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως τα μέτρα που επιβάλει ο ΑΛ. Τσίπρας σήμερα είναι πολύ χειρότερα απ' όσα κατήγγελλε όταν ήταν στην αντιπολίτευση. «Εμείς δημιουργήσαμε πλεονάσματα, αλλά ταυτόχρονα φέραμε την οικονομία στην ανάπτυξη, ενώ είχαμε αρχίσει να μειώνουμε τους φόρους. Ο Τσίπρας βρήκε την οικονομία σε ανάπτυξη και την ξανάβαλε σε ύφεση», τόνισε και έφερε για παράδειγμα την αύξηση του Φ.Π.Α από 13% στο 24%.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα πέρασε μέτρα που εμείς όχι απλώς δεν μπορούσαμε, αλλά δεν χρειαζόταν να περάσουμε. Η κυβέρνηση Τσίπρα πέρασε μέτρα που δεν συνιστούν μεταρρυθμίσεις και που από εμάς δεν τα ζήτησαν πότε», είπε.

Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει τέτοιο μπάχαλο, που ο κόσμος έχει στραφεί εναντίον τους και τους αποδοκιμάζει συνεχώς και παντού, πρόσθεσε.

 Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει πως η διεύρυνση είναι αναγκαίο να γίνει προς τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου και πρόσθεσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σωστά έχει αντιληφθεί ότι η Ν.Δ. θα κερδίζει να γίνει πόλος συσπείρωσης και ο κορμός των μεταρρυθμιστών δυνάμεων. Ενώ, πρόσθεσε πως η Ν.Δ, μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία.

Ερωτηθείς για τις offshore ο κ. Σαμαράς απάντησε: «έχετε ξαναδεί κυβέρνηση, τη μια να ψηφίζει ότι νομιμοποιούνται τα πάντα, δύο ημέρες αργότερα να ψηφίσει ότι…απαγορεύονται τα πάντα και στο μεταξύ να έχει δημιουργήσει «ευνοϊκότερο» νόμο, έστω και μιας ημέρας, με τον οποίον καλύπτονται ακόμα κι όσοι έκαναν ποινικό αδίκημα;»