Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε ναρκοθετημένη γη

Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε ναρκοθετημένη γη

Για πολύ σημαντικά βήματα που έχει κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ στον τομέα της οικονομίας έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων που φεύγοντας άφησε πίσω της ναρκοθετημένη γη.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε  στις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι αυτό αποδεικνύεται και από τα μεγάλα ποσοστά αποδοχής που έχει από τον ελληνικό λαό όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις.

Μεταξύ αυτών ανέφερε την κατάργηση του άσυλου ανομίας στα Πανεπιστήμια, την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, την αλλαγή του Συντάγματος και την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου από τις βουλευτικές εκλογές και κυρίως για τη μείωση της φορολογίας και την μελλοντική μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Έκανε εκτενή αναφορά στη διαχείριση του μεταναστευτικού επί της πρωθυπουργίας του, υπογραμμίζοντας πως χρειαζόμαστε κλειστά κέντρα και πολύ πιο γρήγορες αποφάσεις για την απονομή ασύλου, υποστηρίζοντας την «πολιτική που εξήγγειλε η νέα κυβέρνηση».

«Η Τουρκία απέκτησε επί ΣΥΡΙΖΑ ένα πρόβλημα εκβιασμού της Ελλάδας που προηγουμένως δεν είχε», είπε ο κ. Σαμαράς, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τη στρόφιγγα και την κρατάει πλέον η Τουρκία. Η χώρα μας υφίσταται πλέον έναν άτυπο λαθροεποικισμό, αυτό πρέπει να αλλάξει το ταχύτερο».  Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό αλλά λύνεται είπε και τόνισε πως «το λαθρομεταναστευτικό απειλεί να τινάξει στον αέρα όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες ξεχωριστά και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση που κοιμάται».

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, είπε πως στη Θράκη κλιμακώνει τις προκλήσεις, στο Αιγαίο καταθέτει χάρτες στον ΟΗΕ που αμφισβητούν ευθέως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.