Ανοικτό το ενδεχόμενο επανασύστασης της ΚΟ του Ποταμιού

Ανοικτό το ενδεχόμενο επανασύστασης της ΚΟ του Ποταμιού

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Το ενδεχόμενο να επανασυσταθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, άφησε ο Νίκος Βούτσης, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Συγκεκριμένα, ο κ. Βούτσης υπογράμμισε, ότι με αφορμή την αποψινή ορκωμοσία του βουλευτή Β'' Θεσσαλονίκης Νίκου Νυφούδη ο οποίος θα αναπληρώσει τη θέση της παραιτηθείσεις Κατερίνας Μάρκου η οποία κατέρχεται ως υποψήφια ευρωβουλευτής, έστειλε ερώτημα προς το επιστημονικό Συμβούλιο, εάν αυτό σημαίνει την ανασύσταση της ΚΟ.

Κι αυτό διότι, ο κ. Νυφούδης προέρχεται από το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού και άρα θα ανέβουν σε πέντε οι βουλευτές οι οποίοι βρίσκονταν στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού και παραμένουν στο ίδιο κόμμα (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδη, Λυμπεράκη και Νυφούδης). 

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση το σχετικό ερώτημα ήδη έχει αποσταλεί με την απάντηση να αναμένεται πριν από την έναρξη της συζήτησης την Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον Κανονισμό της Βουλής απαιτούνται πέντε βουλευτές οι οποίοι εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια του ίδιου κόμματος για συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ωστόσο, για να συσταθεί νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα από ανεξάρτητους βουλευτές (όπως λογίζονται τώρα αυτοί του Ποταμιού) απαιτούνται δέκα βουλευτές.