Ανοίγουν τους λογαριασμούς του Κ. Σημίτη

Ανοίγουν τους λογαριασμούς του Κ. Σημίτη

Σε άνοιγμα των λογαριασμών στην Ελλάδα σε πρώτη φάση, του Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης Σημίτη, του αδελφού του Σπύρου και δυο πρώην υπουργών των κυβερνήσεων του, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Βαγγέλη Μαλέσιου, προχωρά η Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα, διατάχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες από τις οποίες ζητείται να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα.

Ο κατάλογος των επτά προσώπων για τους οποίους η Αρχή ζητάει να ανοίξουν οι λογαριασμοί συμπληρώνεται από την σύζυγο του κ. Μαλέσιου Διαμαντούλα και τον Λουκά Ρωμανό, μεσάζοντα οπλικών συστημάτων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, αν και στο έγγραφο δεν αναφέρεται από ποια δικογραφία ή από ποια έρευνα ποιας υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών, εικάζεται πως λόγω της προσθήκης του ονόματος του κ. Λουκά Ρωμανού και των κ. Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου το άνοιγμα συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, C4I.

Σημειώνεται πως το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών επιβεβαιώθηκε και από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων. 

Διαβάστε ακόμα:

- Τι απαντά ο Κ. Σημίτης για το άνοιγμα των λογαριασμών του

- M. Χρυσοχοΐδης: Ψάχνουν τρόπο να ενοχοποιήσουν τον Κ. Σημίτη