Ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποψηφιότητα του προέδρου της ΝΔ στη δυτική Αθήνα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποψηφιότητα του προέδρου της ΝΔ στη δυτική Αθήνα

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στο δυτικό τομέα της Β' Αθήνας (Αγ. Βαρβάρα, Αιγάλεω, Ιλίον, Περιστέρι, Πετρούπολη) άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά το πέρας της ομιλίας του.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα «μετρηθεί» σε αυτές τις λαϊκές περιοχές. «Θέλω να μετρηθώ στη Δυτική Αττική. Θέλω να εφαρμόσω συγκεκριμένο μείγμα πολιτικής για τη συγκεκριμένη περιοχή και να αρθρώσω εκεί διαφορετικό πολιτικό λόγο», τόνισε ο κ. Μητσότακης ενώ στην ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος στη συγκεκριμένη περιοχή χαμογέλασε με νόημα και έφυγε.  

Σε έτερη ερώτηση εάν υπήρξε γκρίνια από τους βουλευτές της Β'' Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δεν υπήρξε κάτι άξιο λόγου. Προσέθεσε ότι και οι ίδιοι πως ακόμα κι αν δεν ίσχυε από τις επόμενες εκλογές, αυτό θα συνέβαινε στις μεθεπόμενες. «Εκλέχθηκα πρώτος βουλευτής στην Β Αθηνών με 150.000 σταυρούς και από την πρώτη στιγμή δήλωσα πως αυτή η περιφέρεια πρέπει να σπάσει. Συμφωνώ με το σπάσιμο της Β Αθηνών, έτσι όπως έχει γίνει είναι μια χαρά. Ήταν σωστό και έγινε πράξη. Δεν υπήρχε περίπτωση να επανασυγκολλήσω εγώ τη Β'' Αθηνών ως Πρωθυπουργός. Να τη σπάσω σε περισσότερα κομμάτια  μπορεί», είπε.

Τέλος, ανέλυσε στους δημοσιογράφους την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και είπε ότι στην ΕΕ μόνο δύο χώρες αρνούνται να ψηφίζουν οι ομογενείς. Η Ελλάδα και η Ιρλανδία. Τόνισε επίσης ότι τεχνικά απαιτούνται 3 με 6 μήνες για να γίνει πράξη, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα κι αν η επιτροπή τελειώσει σε πέντε μήνες το έργο της δύσκολα θα προλάβουν να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Παράλληλα, εκτίμησε ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας και συμπλήρωσε ότι η Βουλή έχασε σήμερα μια ιστορική ευκαιρία.


Φωτογραφία: Ιntime