Ανοιχτό ενδεχόμενο να αποχωρήσει από γραμματέας της ΝΔ μετά τις εκλογές, αφήνει ο Α. Παπαμιμίκος

Ανοιχτό ενδεχόμενο να αποχωρήσει από γραμματέας της ΝΔ μετά τις εκλογές, αφήνει ο Α. Παπαμιμίκος

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη θέση του γραμματέα της ΝΔ μετά τις εσωκομματικές εκλογές, όποιος και αν είναι ο νέος Πρόεδρος, άφησε για πρώτη φορά ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον «Σκάι», το μεσημέρι της Παρασκευής, εξαπέλυσε βολές σε βάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Ο γραμματέας της ΝΔ ξεκαθάρισε πάντως ότι η απόφαση που θα λάβει για το ζήτημα αυτό θα είναι προσωπική. «Τι θα κάνω εγώ είναι προσωπική επιλογή, δεν είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα μου ούτε την έχω πάρει οικογενειακά και ξέρω να κλείνω τους κύκλους μου», δήλωσε χαρακτηριστικά, αφού προηγουμένως είχε υπενθυμίσει ότι ο γραμματέας της ΝΔ εκλέγεται από το ένα συνέδριο μέχρι το άλλο.

Αυτό σημαίνει ότι όποιος και αν εκλεγεί νέος Πρόεδρος η θητεία του γραμματέα θα λήξει κανονικά στο Τακτικό Συνέδριο που προγραμματίζεται για τα τέλη της άνοιξης- αρχές καλοκαιριού και δεν μπορεί να διακοπεί, παρά μόνο εάν ο ίδιος αποφασίσει να παραιτηθεί. Και τούτο διότι το καταστατικό της ΝΔ δεν προβλέπει διαδικασία αμφισβήτησης του γραμματέα και η μοναδική δυνατότητα του Προέδρου είναι ο ορισμός και αναπληρωτών γραμματέων.

Ο κ. Παπαμιμίκος εξαπέλυσε την επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη, με αφορμή την εκ νέου αμφισβήτηση εκ μέρους του πρώην μεταβατικού Προέδρου των ικανοτήτων του στο αξίωμα του γραμματέα της ΝΔ και αφού υποστήριξε ότι επιχειρείται να φορτωθούν σε εκείνον, που βρίσκεται για 2,5 χρόνια στην κεντρική πολιτική σκηνή, όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, σημείωσε ότι «ο κόσμος θα κρίνει εάν είμαι ανίκανος». Υποστήριξε μάλιστα ότι τον Σεπτέμβριο διαφωνούσε με την «στρατηγική να πάμε χέρι- χέρι με τον Τσίπρα και να πίνουμε καφεδάκι στην Κουμουνδούρου», που την χρέωσε ως επιλογή στον τότε Πρόεδρο του κόμματος.

Ο κ. Παπαμιμίκος μετά το φιάσκο της 22ης Νοεμβρίου δέχθηκε τα πυρά όλων των άλλων υποψηφίων που ζήτησαν την παραίτησή του, μεταξύ αυτών και ο Απόστολος Τζιτζικώστας υπέρ του οποίου έχει κατηγορηθεί ότι έχει λειτουργήσει σε αυτή την προεκλογική κούρσα, παρότι γραμματέας του κόμματις και ως ένα σημείο Πρόεδρος της ΚΕΦΕ. Ο  ίδιος μίλησε για «σπέκουλα», ζητώντας «μία απόδειξη ότι έκανε κάτι υπέρ του κ. Τζιτζικώστα» και πρόσθεσε: «Δεν στηρίζω κανέναν υποψήφιο, αλλά δεν κρύβω και τις φιλίες μου»

Σημειώνεται ότι για τερματισμό της παρουσίας του κ. Παπαμιμίκου στη θέση του γραμματέα έχει κάνει λόγο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «η θητεία του κ. Παπαμιμίκου έχει τελειώσει, αποτελεί παρελθόν για τη ΝΔ. Είναι αδιανόητο ο Πρόεδρος της ΚΕΦΕ να στηρίζει ανοιχτά υποψήφιο Πρόεδρο».