ΑΝ.ΕΛ: Η κυβέρνηση πρέπει να αντέξει έως το φθινόπωρο του 2019

ΑΝ.ΕΛ: Η κυβέρνηση πρέπει να αντέξει έως το φθινόπωρο του 2019

Η κυβέρνηση θα αντέξει έως το φθινόπωρο του 2019 και «πρέπει να αντέξει, γιατί δεν έχει κανένα περιθώριο η χώρα να μπει σε περιπέτειες, δεν έχει περιθώρια για προσφυγή σε κάλπες και εκλογικές διαδικασίες με δεδομένη την οικονομική κατάσταση και την οικονομική ασφυξία».

Τα παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τονίζοντας ότι ο δρόμος είναι πάρα πολύ δύσκολος. «Έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολα νομοσχέδια, τα ασφαλιστικό, για τους αγρότες». Αναφορικά με το ασφαλιστικό, είπε ότι «και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μην υπάρξει καμία μείωση, τουλάχιστον στο κομμάτι των κύριων συντάξεων».

Επεσήμανε, ότι λόγω της δυσκολίας της κατάστασης, συνεκλήθη το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό να επιδιώκει μέσω του διαλόγου την συναίνεση, καθώς αυτή «στην κατάσταση που βρισκόμαστε, ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας μας» .

«Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προσωπικά με απογοήτευσαν με τη στάση τους, γιατί σε θέματα όπως το ασφαλιστικό και η προσφυγική κρίση θα έπρεπε να υπάρξουν κάποιες κοινές γραμμές πλεύσης και να μπουν κάποιες κοινές ?κόκκινες γραμμές?. Δυστυχώς, αυτό δεν επετεύχθη. Η κυβέρνηση και εμείς πάντως θα δώσουμε τον αγώνα γι' αυτά τα θέματα» πρόσθεσε.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για διαφωνία από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, λέγοντας στην συνέχεια «όσο για τον κ. Νικολόπουλο, δεν θα μπορούσε να παραμείνει μέλος της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ από τη στιγμή που διαφώνησε με την ακολουθούμενη γραμμή, ενώ το καλοκαίρι έδωσε θετική ψήφο στη συμφωνία και γνώριζε πολύ καλά, ως έμπειρος κοινοβουλευτικός, ότι θα ακολουθούσε η ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο διεύρυνσης κυβερνητικής συνεργασίας, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε ότι «κανένας απολύτως λόγος δεν γίνεται από την πλευρά του πρωθυπουργού για οικουμενική κυβέρνηση ή για διεύρυνση συνεργασιών».

«Για τυχόν κυβερνητική συνεργασία με τον κ. Λεβέντη», συνέχισε «νομίζω ότι θα υπάρξει συζήτηση του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Θα το κρίνουν ο πρωθυπουργός και ο κ. Καμμένος. Από θέση αρχής, οι ΑΝΕΛ είμαστε θετικοί σε ο,τιδήποτε είναι προς όφελος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών. Η στόχευση του κ. Καμμένου είναι πάντα το συμφέρον της χώρας. Εάν κάτι τέτοιο ταυτίζεται με το συμφέρον της χώρας και προκειμένου να μη μπει η χώρα σε περιπέτειες, μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης του κ. Καμμένου με τον πρωθυπουργό».

Σε ότι αφορά την δήλωση Μάρδα, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, είπε ότι είναι «παντελώς ακατανόητη. Αυτή η δήλωση με ξεπερνάει απολύτως, όπως και τον οποιονδήποτε θέλει να συνεχίσει να λέγεται αντιμνημονιακός και προσβλέπει στο να απεγκλωβιστεί η χώρα από τα μνημόνια, όπως οι ΑΝΕΛ. Είναι επιεικώς απαράδεκτη. Αδυνατώ να κατανοήσω πως ο κ. Μάρδας έκανε τέτοια δήλωση».

Τέλος, ερωτηθείσα για τις δηλώσεις της κ. Ξουλίδου είπε ότι «οποιοσδήποτε το θελήσει, μπορεί να αμφισβητήσει ακόμη και τον πρόεδρο του κόμματος μέσα από τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες. Το έχει πει ο ίδιος ο κ. Καμμένος. Η ένστασή μου είναι ότι η κ. Ξουλίδου θα μπορούσε να απευθυνθεί στα όργανα του Κινήματος. Εξάλλου, σε πολύ λίγο διάστημα θα γίνει συνέδριο και θα μπορούσε να απευθυνθεί εκεί αν είχε οποιαδήποτε ένσταση ή εναντίωση για την ηγεσία του κόμματος. Όσο για το περιεχόμενο των δηλώσεών της, φυσικά δεν συμφωνώ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ