Α. Λοβέρδος: Ο πρωθυπουργός να δώσει εντολή διερεύνησης για τα σενάρια εμπλοκής του στρατού

Α. Λοβέρδος: Ο πρωθυπουργός να δώσει εντολή διερεύνησης για τα σενάρια εμπλοκής του στρατού

Στο άκουσμα και μόνο πιθανής εμπλοκής του στρατού στην πολιτική, η δημοκρατία αναρριγεί, τονίζει ο Αντρέας Λοβέρδος με αποκλειστική του δήλωση στο liberal.gr, υπό το φως των νέων αποκαλύψεων, που φέρουν σχεδιασμούς για εμπλοκή του στρατού στη δημόσια ζωή.

Παράλληλα, θεωρεί ότι αν η Εξεταστική φάνταζε απόλυτα λογική κίνηση έως πρόσφατα, πλέον ο πρωθυπουργός και η Βουλή οφείλουν να δώσουν εντολή άμεσης διερεύνησης του θέματος.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Λοβέρδου έχει ως εξής:

«Για τις δηλώσεις και πιθανές αποκαλύψεις του κ. Γκαλμπρέιθ, στενού συνεργάτη του ανεκδιήγητου υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας που επί επτά μήνες διέσυρε τη χώρα διεθνώς, μιλήσαμε ήδη, όταν ήρθαν σε σύγκρουση με τις διαβεβαιώσεις Παππά-Κοτζιά στη Βουλή.

Αν η Εξεταστική φάνταζε απόλυτα λογική κίνηση προχθές, για να μάθει ο ελληνικός λαός έγκυρα και επίσημα τι σχεδίαζε για το μέλλον του η Κυβέρνησή του, σήμερα, με τις νέες αποκαλύψεις, το αίτημα γίνεται ανίκητο.

Και στο άκουσμα μόνο πιθανής εμπλοκής του στρατού στην πολιτική, η δημοκρατία αναρριγεί. Το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών δεν ανέχεται να διακινούνται τέτοια σενάρια, είτε ως αποκυήματα φαντασίας, είτε ως εγκληματικά ανεύθυνες ασκήσεις επί χάρτου επίδοξων «τυραννίσκων».

Η Δημοκρατία έχει ρίζες, δεν απειλείται τόσο εύκολα, αλλά όλοι οφείλουν να τη διαφυλάσσουν στην πράξη. Ο Πρωθυπουργός, αλλά και η Βουλή, οφείλουν να δώσουν εντολή άμεσης διερεύνησης. Άλλος δρόμος δεν είναι συνταγματικά ανεκτός».