Ανδρ. Ξανθός: Το Ερρίκος Ντυνάν δεν επιχορηγούνταν και άρα δεν τεκμαίρεται ζημιά του δημοσίου

Ανδρ. Ξανθός: Το Ερρίκος Ντυνάν δεν επιχορηγούνταν και άρα δεν τεκμαίρεται ζημιά του δημοσίου

 

Με μια φράση του ο καθ' ύλην αρμόδιος Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός κατάφερε να ακυρώσει το συνολικό αφήγημα της κυβέρνηση σχετικά με το Ερρίκος Ντυνάν. Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου ομολόγησε ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν ήταν δημόσιο και άρα δεν τεκμαίρεται ζημιά του δημοσίου, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει το ακριβως αντίθετο.

Μάλιστα, ο κ. Ξανθός, προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά στην υπόθεση, προσέθεσε ότι  «το υπουργείο Υγείας ούτε επιχορηγεί, ούτε επιχορηγούσε, το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα», δηλαδή συντάχθηκε πλήρως με την άποψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην ίδια ερώτηση ο Υπουργός Υγείας συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Δεν τεκμαίρεται ζημιά του δημοσίου από την μη καταβολή νοσηλίων. Σαφώς, όμως, δημιούργησε (σ.σ. η μη καταβολή νοσηλίων) «μαύρη» τρύπα που οδήγησε σε χρεοκοπία και απώλεια του νοσοκομείου που ήταν με την ευρύτερη έννοια στο δημόσιο».

Να σημειωθεί τέλος ότι ο κ. Ξανθός, αφού ξεκαθάρισε ότι το νοσοκομείο πλέον είναι ιδιωτικό και άρα το Υπουργείο δεν έχει καμία δικαιοδοσία, απευθύνθηκε στη διοίκηση του ιδρύματος για περαιτέρω λεπτομέρες σχετικά με το «χαμένα νοσήλια». «Μας είπε ότι έχει κάνει δύο ενέργειες. Η μια να αναθέσει στη δικηγορική εταιρεία  «Σιούφας και συνεργάτες την ανάκτηση των απαιτήσεων από νοσήλια. Η δεύτερη να καταθέσει ενώπιον του ειδικού ανακριτή πολιτική αγωγή σε βάρος του Ανδρέα Μαρτίνη για την ζημιά που έπαθε το ίδρυμα», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Αλέξανδρος Διαμάντης