Άναψαν τα αίματα με το επετειακό βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ

Άναψαν τα αίματα με το επετειακό βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή με αφορμή το βίντεο που παρουσιάστηκε χθες πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τον «ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ». Την αντιπαράθεση ξεκίνησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, με την κριτική του να εστιάζεται στο γεγονός ότι παρουσιάζονταν αποσπάσματα που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, καταδείκνυαν τον πόλεμο που δεχόντουσαν από συγκεκριμένους δημοσιογράφους.

Ο κ. Λοβέρδος αφού έκανε λόγο για εξευτελιστική συμπεριφορά, είπε πως δεν το έχει ξαναζήσει αυτό. «Μπορεί σε κάποιους από την Αριστερά να τους έμεινε ο σταλινισμός και να τον εκφράζουν», τόνισε σε έντονο ύφος και μίλησε για «μορφές πολιτικής αλητείας». Προσέθεσε, δε, απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι  «όταν σε εγκαταλείπουν επιχειρήματα, δεν σε σώζει φασισμός και σταλινισμός».

Στην ίδια γραμμή, μάλιστα, βρέθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας. «Οφείλετε να σέβεστε την ελευθεροτυπία και τους κανόνες ανεξαρτησίας», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «συμπεριφέρεστε σαν οι καλοί καουμπόηδες να είναι μέσα και απέξω οι κακοί ινδιάνοι που το πολιορκούν. Καταπατώντας την ελευθερία του λόγου δεν βοηθά τη χώρα και την επίλυση των προβλημάτων»!

Από την πλευρά της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη ζήτησε να ανακαλέσουν οι προλαλήσαντες, καθώς «εκφράσεις όπως φασίστες σταλινικοί απάδουν προς τον κοινοβουλευτισμό και τα  κοινοβουλευτικά ήθη».

Πλήρως κάλυψε τον ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος, μάλιστα, επιτέθηκε ακόμα πιο σφοδρά στα ΜΜΕ. «Είναι καταγεγραμμένη η συμπεριφορά των συστημικών ΜΜΕ και η βιομηχανία των παραπλανητικών δημοσκοπήσεων. Όλα αυτά κατέρρευσαν πλήρως», υποστήριξε, συμπληρώνοντας ότι  δεν γίνεται η δημοσιογραφία να είναι κατευθυνόμενη. «Να θυμίσω ότι αυτή τη στιγμή τα ΜΜΕ χρωστάνε 808 εκατομμύρια τα νόμιμα και τα φανερά, τα οποία το πιθανότερο είναι να είναι δανεικά και αγύριστα. Να θυμίσω επίσης ότι ένας συγκεκριμένος ιδιοκτήτης μέσου είχε βάλει στοίχημα ότι θα βάλω ένα εκατομμύριο και θα ρίξω την κυβέρνηση», τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.


Αλέξανδρος Διαμάντης

- Πόλεμος ανακοινώσεων με αφορμή το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ