Αναπληρωτής ΥΠΕΞ Ρωσίας: Οι δεσμοί μας με την Ελλάδα θα παραμείνουν ισχυροί

Αναπληρωτής ΥΠΕΞ Ρωσίας: Οι δεσμοί μας με την Ελλάδα θα παραμείνουν ισχυροί

Την αισιοδοξία του ότι τα πρόσφατα προβλήματα στις ελληνορωσικές σχέσεις δεν θα έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις εμφανίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Πούτιν στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Απαντώντας σε ερώτηση αν η κατάσταση βαίνει προς εξομάλυνση σημείωσε: «Το ελπίζω. Έχουμε μια ειδική, στενή σχέση με την Ελλάδα και δεν σκοπεύουμε να τη θυσιάσουμε. Σεβόμαστε την Ελλάδα. Ο θρησκευτικός παράγοντας παίζει τον ρόλο του, οι δεσμοί μεταξύ των λαών είναι ισχυροί. Αλλά η πολιτική έχει τη δική της λογική. Υπήρξαν πολιτικοί στην Ελλάδα που δέχθηκαν σοβαρές πιέσεις και πήραν αποφάσεις που μας λύπησαν».

«Ελπίζω ότι τα προβλήματα με την Ελλάδα θα ξεπεραστούν σύντομα και οι ρωσοελληνικές σχέσεις θα προοδεύσουν. Πέρα από τις αμοιβαίες συμπάθειες των λαών μας, έχουμε κοινά συμφέροντα. Οι σχέσεις μας με άλλες χώρες δεν είναι εις βάρος των σχέσεών μας με την Ελλάδα, ιδιαίτερα στο πεδίο της ασφάλειας. Απ' όσο ξέρω, Ελλάδα και Τουρκία είναι μέλη του ίδιου οργανισμού ασφαλείας, του ΝΑΤΟ, επομένως δεν θα έπρεπε να υπάρχει ενδεχόμενο να πολεμήσουν μεταξύ τους», πρόσθεσε μιλώντας στην «Καθημερινή».