Μ. Κωσταράκος: Η Τουρκία δεν μπλοφάρει

Μ. Κωσταράκος: Η Τουρκία δεν μπλοφάρει

Ο Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος με αφορμή την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων της βόρειας Συρίας, ανήρτησε στο facebook ένα κείμενο-ανάλυση επτά σημείων, στο οποίο επισημαίνεται το ιστορικά τεκμηριωμένο γεγονός ότι η Τουρκία ουδέποτε έχει αποχωρήσει από κατακτημένες περιοχές διά της διπλωματικής οδού και μόνο.

Στην ανάρτηση επτά σημείων του Στρατηγού Κωσταράκου αναφέρεται πως η Τουρκία στην παρούσα φάση με την στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει στην Συρία δεν μπλοφάρει, καθώς η Άγκυρα έχει θέσει εδώ και καιρό τις προτεραιότητες και τους στόχους για την περιοχή και κάνει το παν προκειμένου να υλοποιηθούν. Η σημερινή Τουρκία ελίσσεται και διαπραγματεύεται με τις υπερδυνάμεις που εμπλέκονται στο Συριακό, διεκδικώντας ρόλο και λόγο δια της ισχύος των όπλων.  

Παράλληλα, ο Στρατηγός επισημαίνει πως η Τουρκία, ως χώρα αναθεωρητική ουδέποτε απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην εφαρμογή των διεθνών συνθηκών, όπως εν προκειμένω την συνθήκη της Λωζάνης, ενώ παραβιάζει κατάφωρα και το διεθνές δίκαιο. Τέλος αναφορά γίνεται και στο πως θα πρέπει η χώρα μας να αναπροσαρμόσει τις πολιτικές της έναντι της αυξανόμενης απειλής που συνιστά η νεοθωμανική Τουρκία του Ερντογάν.

Δείτε την ανάρτηση: