Αναδρομικά διεκδικούν και οι υπάλληλοι της Βουλής

Αναδρομικά διεκδικούν και οι υπάλληλοι της Βουλής

Με όχημα την εγκύκλιο της ΑΔΕΔΥ περί επιστροφής των αναδρομικών στους Δημοσίους Υπαλλήλους, και οι εργαζόμενοι στη Βουλή ετοιμάζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη προσδοκώντας να δικαιωθούν. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σταλεί σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους υπαλλήλους με σκοπό να συλλεχθούν τα στοιχεία τους και ακολούθως να προσφύγουν μαζικά στα ελληνικά δικαστήρια.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ορισμένους οι 2.000 και πλέον εργαζόμενοι (μόνιμοι, συμβασιούχοι και μετακλητοί) έχουν ήδη απευθυνθεί στον πρόεδρο της Βουλής (όπως ορίζει η σχετική εγκύκλιος της ΑΔΕΔΥ), ωστόσο κατά πληροφορίες ο κ. Βούτσης δύσκολα θα ικανοποιήσει το αίτημά τους.

«Ο Πρόεδρος της Βουλής εφαρμόζει το ενιαίο μισθολόγιο», λένε πηγές του Κοινοβουλίου, διευκρινίζοντας ότι αν δικαιωθούν από τη Δικαιοσύνη, τότε η Βουλή προφανώς θα συμμορφωθεί. Ξεκαθαρίζουν, δε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ίδια με την επιστροφή των αναδρομικών σε ενστόλους, δικαστικούς κλπ., αφού δεν ήταν ενταγμένοι όπως οι υπάλληλοι της Βουλής στο ενιαίο μισθολόγιο.

Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω υπάλληλοι είχαν παλαιότερα στοχοποιηθεί επειδή λάμβαναν 16 μισθούς, ενώ διατηρούσαν ορισμένα προνόμια που προκάλεσαν αντιδράσεις. Παρ' όλα αυτά, πλέον η Βουλή έχει υιοθετήσει τα μισθολόγια του Δημόσιου τομέα που σημαίνει ότι οι 16 μισθοί έγιναν 10.

Επίσης, σημειώνεται ότι οι μετακλητοί υπάλληλοι του Ποταμιού έχουν παραιτηθεί τους δικαιώματος αυτού. 

Φωτογραφία Intime News