Αναδίπλωση Παπαγγελόπουλου: Το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο, αλλά δεν αναφέρομαι σε πολιτικά πρόσωπα

Αναδίπλωση Παπαγγελόπουλου: Το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο, αλλά δεν αναφέρομαι σε πολιτικά πρόσωπα

Σε μια μεγαλοπρεπή αναδίπλωση προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ομολογώντας ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση έστησε μια σκευωρία σε βάρος των πολιτικών της αντιπάλων. Ο κ. Παπαγγελόπουλος, που κατά τον κ. Σαμαρά κι όχι μόνο θεωρείται ως ενορχηστρωτής, έκανε όπισθεν ολοταχώς μιλώντας μεν για ένα μεγάλο σκάνδαλο, το οποίο όμως δεν αφορά πολιτικά πρόσωπα!

Με καθυστέρηση αρκετών μηνών και αφού στη Βουλή συστάθηκε μια επιτροπή παρωδία, έγινε μια συνεδρίαση επίσης παρωδία με δέκα κάλπες, βρίσκεται άλλη μια σε εξέλιξη, ο αν. υπουργός αποκάλυψε το εξής: «Εγώ λοιπόν έχω το θράσος να υπερβώ λίγο το θάρρος του Γαλιλαίου. Ακόμα κι αν με ρίξετε στην πυρά και με σταυρώσετε εγώ θα επιμένω.  Το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο όλων των εποχών και ξαναλέω δεν αναφέρομαι σε πολιτικά πρόσωπα». Η φράση του κ. Παπαγγελόπουλου ερμηνεύτηκε από ορισμένους ως ένα βήμα να ρίξει τους τόνους, αφού πλέον τα περιθώρια στενεύουν και τα στοιχεία λιγοστεύουν.

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε στον Αντώνη Σαμαρά, δίχως να τον κατονομάσει, λέγοντας  ότι τραμπούκοι και κουτσαβάκικά δεν χωράνε ούτε στη βουλή ούτε στην κοινωνία. «Είναι γραφικές φιγούρες αλλού αιώνα», είπε και ξεκίνησε τις καταγγελίες περί απειλών προς τον ίδιο και την οικογένειά του. «Φτάνουν στα αυτιά μου διάφορα απειλητικά για εμένα και την οικογένεια μου και ακούω για μηνύσεις εναντίον μου, ότι θα με τρελάνουν. Εγώ όμως δεν έχω αναφέρει ονομαστικά κανέναν από τα 10 στη δικογραφία πολιτικά πρόσωπα», τόνισε χαρακτηριστικά.  

μάλιστα, προειδοποίησε ότι αν «κάποιοι κακοήθεις συνεχίσουν να με συκοφαντούν ίσως να υποβάλλω κι εγώ όπως κάθε πολίτης μήνυση για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου».

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία: Ιntime