Αναβάλλεται η αυριανή συνεδρίαση της Προανακριτικής

Αναβάλλεται η αυριανή συνεδρίαση της Προανακριτικής

Του Αλεξάνδρου Διαμάντη

Σε αναβολή οδηγείται η αυριανή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να δοθεί χρόνος στον ΣΥΡΙΖΑ να ορίσει τους αντικαταστάτες των κ. κ. Πολάκη και Τζανακοπουλου. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής προβλέπεται τριήμερη προθεσμία στα κόμματα για να υποβάλλουν στο προεδρείο της Βουλής τα ονόματα των νέων μελών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλης, Κ. Τασουλας, έχοντας πάρει στα χέρια του χθες το πρακτικό της ειδικής επιτροπής, έστειλε επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος να τοποθετήσει τα δύο νέα μέλη. Πλέον, αναμένεται η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένο ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός έχει ήδη διαμηνύσει ότι θα φύγει μόνο σηκωτός, ενώ η Κουμουνδούρου έχει προαναγγείλει θεσμικές πρωτοβουλίες.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να τηρεί μια στάση αναμονής, σε ότι αφορά τις επόμενες κινήσεις του, κυρίως το κατά πόσο θα φτάσει τον «ανένδοτο» μέχρι τέλους, αρνούμενος να ορίσει αντικαταστάτες των δύο βουλευτών της.Από την πλευρά της η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι οι δυο βουλευτές θα έπρεπε να είχαν από μόνοι τους εξαιρεθεί.

Εξάλλου και χθες ο Πρόεδρος της Προανακριτικης Γιάννης Μπούγας, προειδοποίησε τα μέλη της ότι εφόσον χρειαστεί θα ενεργοποιήσει όπως προβλέπεται πέραν των προνοιών του Κανονισμού της Βουλής για πειθαρχικά μέτρα και το άρθρο 160Α του Ποινικού Κώδικα, για φυλάκιση έως 3 έτη ή χρηματική ποινή σε όσους διαταράσσουν ή παρεμποδίζουν συνεδρίαση Επιτροπής του Κοινοβουλίου.