Αν στις εκλογές δεν υπερδιπλασιαστούν τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ δεν θα αντέξουμε
Α. Λοβέρδος

Αν στις εκλογές δεν υπερδιπλασιαστούν τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ δεν θα αντέξουμε

«Πανέτοιμος» για να διεκδικήσει και να αναλάβει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δηλώνει ο βουλευτής του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» προειδοποιεί ότι αν στις επόμενες εκλογές δεν υπερδιπλασιαστούν τα ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής, «δεν θα αντέξουμε». Παράλληλα χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως τον χειρότερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης και εκφράζει την πεποίθηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

Ερωτηθείς για την ετοιμότητα του ΚΙΝΑΛ σε ένα ενδεχόμενο πρόωρο εκλογών ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι κανείς δεν δικαιούται να αιφνιδιαστεί και υπογράμμισε πως εάν στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν, «δεν υπερδιπλασιάσουμε το ποσοστά μας ώστε να αποτελέσουμε δύναμη εξουσίας, δεν υπάρχει ούτε ελπίδα, ούτε σωσμός», σημειώνοντας πως είναι ζήτημα πολιτικής επιβίωσης. «Κινδυνολογώ; Όχι. Καταγράφω την  πραγματικότητα», πρόσθεσε, καθώς, όπως ανέφερε, τα κόμματα δεξιά και αριστερά «θα μας πιέσουν υπερβολικά».

Χαρακτήρισε απολύτως αναγκαίο να προηγηθούν οι εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ από τις εθνικές εκλογές εκτιμώντας ότι αυτή θα είναι και η πορεία των πραγμάτων, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πρόωρες εκλογές ίσων να εξυπηρετούσαν «κάποιους στο δικό μας κόμμα, που για προσωπικούς λόγους βλέπουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο ως προσωπική σωτηρία».

Για το θέμα των πρόωρων εκλογών εκτίμησε ότι δεν θα γίνουν το 2021, με το επιχείρημα πως το 2022 θα είναι έτος δημοσιονομικής χαλάρωσης, όπως αποφασίστηκε από το Eurogroup την περασμένη εβδομάδα και άρα, η κυβέρνηση θα μπορεί να διαχειριστεί με άνεση τις ανάγκες τις αγοράς και της κοινωνίας. «Κι ακόμη, το β´ εξάμηνο του 2021 ελπίζουμε όλοι πως θα είναι η έναρξη της οικονομικής ανάκαμψης. Δεν βλέπω πώς ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να αφαιρέσει δύο μήνες για τις διπλές εκλογές. Άρα δεν νομίζω πως θα έχουμε εκλογές το φθινόπωρο», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας την πιθανότητα να ξαναγίνει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πορεία και την εξέλιξη της παράταξης του ΚΙΝΑΛ και τόνισε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι «ήταν με διαφορά ο χειρότερος Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης».

«Εάν εμείς γίνουμε δύναμη εξουσίας, τότε η Ελλάδα δεν θα κινδυνέψει να ξανακυβερνηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό και  λέω συχνά ότι είναι χρέος μας απέναντι στην ιστορία της παράταξής μας αλλά πρωτίστως απέναντι στους πολίτες  να αφαιρέσουμε από τον κ. Τσίπρα το δικαίωμα να μιλά για λογαριασμό της δημοκρατικής παράταξης» δήλωσε.

Ως προς το θέμα της διαχείρισης της πανδημίας ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι θεωρεί πως αυτή η κυβέρνηση είναι καλύτερη από την προηγούμενη, ενώ σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε πως «εκ φύσεως και χαρακτήρος ποτέ δεν είμαι από την πλευρά του αποσπάσματος».