Αν. Σαμαράς για Αλ. Τσίπρα: «Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη»

Αν. Σαμαράς για Αλ. Τσίπρα: «Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη»

Του Γιάννη Τρουπή

Σφοδρή επίθεση εφόλης της ύλης εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Από το βήμα του 12ου συνεδρίου της ΝΔ ο κ. Σαμαράς άσκησε σκληρή κριτική για το σύνολο των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

«Είναι αυτοί που ποτέ δεν ένιωσαν την Ορθοδοξία σαν πολύτιμο κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας.Και βέβαια, είναι αυτοί που το παίζουν «προστάτες των φτωχών». Από την άλλη γεμίζουν, βέβαια, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, για την παρέα τους, με χλιδάτα εδέσματα: Αν εγώ είχα επιτρέψει εγώ τέτοιο μενού πολυτελείας στη δική μου εποχή, ο Τσίπρας θα χάλαγε τον κόσμο. Αλλά τώρα… «Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη» επεσήμανε ο κ.Σαμαράς.  O πρώην πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στο σκοπιανό, κατηγορώντας προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς.

«Όλοι οι Έλληνες πρωθυπουργοί μέχρι τον Τσίπρα, είχαμε αρνηθεί να αναγνωρίσουμε εθνότητα και γλώσσα Μακεδόνων.
Και ήρθε αυτός και τα έδωσε όλα…Είναι επικίνδυνος ο Τσίπρας για πολλά. Κυρίως για ένα: το σημαντικότερο - το πιο δηλητηριώδες για τη χώρα: Γιατί δεν έχει "κόκκινες γραμμές»!

«Ό,τι του ζητάνε το κάνει. Ό,τι του ζητάνε τους το δίνει... Και ακούμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό - αν είναι δυνατόν - να υπερηφανεύεται που μπαίνει στα μεγάλα κέντρα εξουσίας του εξωτερικού χωρίς γραβάτα. Που καταντήσαμε... Δεν ξέρει. ο καημένος, πως σημασία δεν έχει αν φοράς γραβάτα όταν μπαίνεις. Το σημαντικό είναι να έχεις το κεφάλι ψηλά όταν βγαίνεις» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά και στις διαμαρτυρίες των πολιτών για το σκοπιανό. «Για πρώτη φορά κατέβηκε πάνω από ενάμιση εκατομμύριο κόσμος στους δρόμους, για το Μακεδονικό: Στη Θεσσαλονίκη αρχικά. Στην Αθήνα μετά. Σε δεκάδες πόλεις της χώρας στη συνέχεια. Και κατέβηκαν αυθόρμητα… Κι από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με τη γνωστή του μέθοδο: Είναι «Εθνικιστές» και «φασίστες»! Αλλά ποιοι κατηγορούν τον λαό που ξεσηκώνεται; Όσοι συνεργάστηκαν ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή για να ρίξουν την κυβέρνησή μας! Όσοι συγκυβερνούν τέσσερα χρόνια με την ακροδεξιά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Σαμαράς προειδοποίησε και  για τον κίνδυνο της ακυβερνησίας. «Δεν αρκεί να νικήσουμε στις εκλογές.  Πρέπει η νίκη μας να είναι συντριπτική.  Κι αυτό εξαρτάται μόνον από μας πια. Χρειαζόμαστε αληθινή παν-στρατιά!
Δεν περισσεύει κανένας…»

Και πρόσθεσε: «Ο καθένας από μας έχει, ασφαλώς, δικαίωμα στην άποψή του. Ακόμα και στη διαφωνία με εκείνη ή την άλλη επιλογή. Αλλά τώρα χρειάζεται η μέγιστη συσπείρωση. Συναγερμός για όσους πονάνε, αγαπάνε και αγωνιούν για μια καλύτερη Ελλάδα. Αυτή είναι η παράταξη της Ελπίδας! Για όλη την Ελλάδα…  Αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο επόμενος Πρωθυπουργός.  Για όλους τους Έλληνες…»

«Κι εσείς είστε οι επόμενοι νικητές! Είστε φιλελεύθεροι! Να είστε υπερήφανοι γι' αυτό! Είστε πατριώτες! Να είστε υπερήφανοι γι' αυτό! Τα σύνδρομα ενοχής τελειώσανε» ξεκαθάρισε ο πρώην πρωθυπουργός.