Αν. Λοβέρδος: Ο Τσίπρας έλεγε ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει λόγο ύπαρξης

Αν. Λοβέρδος: Ο Τσίπρας έλεγε ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει λόγο ύπαρξης

 Του Αλέξανδρου Διαμάντη

«Το Κίνημα Αλλαγής καταψηφίζει την Κύρωση του Πρωτοκόλλου στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού για την Προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όμως που σήμερα εισηγείται την κύρωση του Πρωτοκόλλου είναι το κόμμα που δια στόματος Α. Τσίπρα στη ΔΕΘ του 2014 έλεγε ότι «ο στρατιωτικός σχηματισμός του ΝΑΤΟ αφορά μια παρελθούσα εποχή, την εποχή του ψυχρού πολέμου και δεν έχει λόγο ύπαρξης.

«Verbatim ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν γίνει Πρωθυπουργός δήλωνε ότι ένας από τις πιο ισχυρούς συμμάχους της πατρίδας μας δεν έχει λόγο ύπαρξης», τόνισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και μάλιστα προσέθεσε ότι «αν πρέπει ή δεν πρέπει να μπει η γείτονα χώρα στο ΝΑΤΟ είναι θέμα εκείνων που ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί εκείνοι ανέλαβαν τις ευθύνες και εκείνοι αναδέχτηκαν τους κινδύνους».

Προανήγγειλε, δε, ότι η συμπεριφορά του Ζόραν Ζάεφ μετά την κύρωση από την Ελλάδα είναι υποσχετική παραβίασης της συμφωνίας μόλις μπουν στο ΝΑΤΟ.

«Ούτε η παράταξή μου ούτε εγώ βεβαίως ψηφίσαμε τη Συμφωνία των Πρεσπών.  Καλώ όσους την έχουν ψηφίσει, και σήμερα εδώ ξιφουλκούν για την Βορειοατλαντική Συμμαχία να πουν ό,τι δηλώνει ο Ζάεφ αλλά και οι ξένοι ηγέτες από την ψήφιση της συμφωνίας και μετά. Να μιλήσουν δηλαδή για «Έλληνες και Μακεδόνες», είπε ο ίδιος κλείνοντας.

Φωτογραφία intime news