Αν. Λοβέρδος: «Ο κ. Τσίπρας πρώτα ψεύδεται και μετά αναπνέει»

Αν. Λοβέρδος: «Ο κ. Τσίπρας πρώτα ψεύδεται και μετά αναπνέει»

Δριμύ κατηγορώ στον πρωθυπουργό ότι «ψεύδεται πριν αναπνεύσει» εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, με αιχμή την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στην ολομέλεια της Βουλής, για την μη περικοπή των συντάξεων.

Ταυτοχρόνως ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκτίμησε ότι μετά τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, «η κυβέρνηση μετράει μέρες». Καταλόγισε δε, στον κ. Τσίπρα και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα όσα είπε ο Ζόραν Ζάεφ, είναι αποτέλεσμα των όσων συνομολόγησαν και εδράζονται σε δικές τους τοποθετήσεις. 

«Ο κ. Τσίπρας, απέδειξε στην εκπνοή του πολιτικού του βίου, ότι πρώτα ψεύδεται και μετά μιλάει κι ότι απευθύνεται στον λαό σαν να απευθύνεται σε αμνήμονες, αλλά ευτυχώς ο λαός κατάλαβε κι η νέμεση της κάλπης πλησιάζει», είπε, επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός παρουσίασε σήμερα ως ελάφρυνση, μικρές μειώσεις από τις αυξήσεις που ο ίδιος έκανε λόγω του εξαμήνου Τσίπρα - Βαρουφάκη.

«Πανηγυρίζετε για την μη περαιτέρω περικοπή των συντάξεων για το 2019. Αυτό σας δίνει αφορμή πανηγυρισμών. Υπάρχει κανείς που ήθελε αυτή την τόσο σκληρή λύση; Όχι βέβαια – αλλά προφανώς κάτι θέλετε να παρουσιάσετε, και όταν θέλετε να παρουσιάσετε κάτι που σχετίζεται με το συνταξιοδοτικό, να είστε προσεκτικοί, διότι υπάρχουν οι αριθμοί που διαψεύδουν επιχειρήματα δήθεν πανηγυρισμών και δήθεν λογικής. Υπάρχει η αδιάψευστη αλήθεια σε ό,τι αφορά τον ασφαλιστικό νόμο του ΠΑΣΟΚ του 2010, και το Ασφαλιστικό Κατρούγκαλου», είπε προς τα έδρανα των βουλευτών της συγκυβέρνησης.

Ο κ. Λοβέρδος καταλόγισε επίσης στον πρωθυπουργό, ότι είπε ψέματα και για την αδήλωτη εργασία, αφού αυτή αυξάνεται και έχει αγγίξει το 27% από 22% που το παρέλαβε αυτή η κυβέρνηση. «Διότι, πρέπει να υπολογίζουμε ως αδήλωτη εργασία και την εργασία εκείνη που δηλώνεται με μισθό τον κατώτατο, αλλά στα 'μαύρα' συμπληρώνονται τα υπόλοιπα» προσέθεσε. 

Απέναντι σε σχετικές αναφορές, ο κοινοβουλετικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ σχολίασε ότι από το ΠΑΣΟΚ έφυγαν και πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ, άτομα που ήταν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά δυσαρεστούνταν μακριά από την εξουσία. «Αυτοί σας πλησίασαν κι ορισμένοι μάλιστα με τον πιο ανέντιμο τρόπο και με σειρά αλλαγών στις προτιμήσεις τους ακόμη και μετά τις εκλογές. Κάποιοι από αυτούς ψήφισαν την Δευτέρα, δεν ψήφισαν την Κυριακή» είπε προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά δε, τον Κ. Σημίτη, υπέδειξε να μιλάει γι' αυτόν, «όποιος κατορθώσει έστω κατά το ήμισυ, αντίστοιχο επίτευγμα με τα δικά του». 

Σχετικώς με το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι τα όσα συμβαίνουν πλέον και αφορούν την FYROM, έχουν εξήγηση και κανένας απ' τους βουλευτές της πλειοψηφίας δεν δικαιούται να κάνει τον έκπληκτο. «Όσα υπογράψατε κι όσα χειροκροτήσατε στον πρωθυπουργό σας, αυτά αποτελούν την βάση και την αφορμή να λέει σήμερα ο Ζάεφ αυτά που λέει. Παράγωγα της πολιτικής σας είναι να υπογράψετε την συμφωνία των Πρεσπών.

Τα όσα ο κ. Ζάεφ προβάλλει εμφατικά για τη γλώσσα και την μειονότητα των τάχα Μακεδόνων στην Ελλάδα, προκύπτουν από τα όσα υπογράψατε και σχετίζονται με την γλώσσα τους και με την ιθαγένεια-εθνικότητά τους. Αυτά συνομολογήσατε και εκεί εδράζονται οι δικές τους τοποθετήσεις σήμερα» είπε χαρακτηριστικά.

«Σας λέγαμε ότι εμείς δεν αναδεχόμαστε τις ευθύνες από αυτή την Συμφωνία και δεν πέρασαν λίγες μέρες κι ο κ. Ζάεφ άρχισε να αρθρώνει τα επιχειρήματα που αρθρώνει και μέχρι σήμερα, με τον ίδιο ακριβώς τόνο και για τους ίδιους ακριβώς λόγους» πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στην σημερινή τοποθέτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ, για να πει ότι μετά από αυτή, «δεν πολυβλέπει κοινοβουλευτική πλειοψηφία κι η κυβέρνηση αυτή μετράει μέρες».

«Αυτό να το καταλάβουμε όλοι ως την έναρξη ενός δρόμου χωρίς επιστροφή. Η κυβέρνηση παύει να υπάρχει» εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news