Αν. Λοβέρδος: Κανείς δεν μπορεί να σώσει τον κ. Τσίπρα στον κατήφορό του

Αν. Λοβέρδος: Κανείς δεν μπορεί να σώσει τον κ. Τσίπρα στον κατήφορό του

«Στον κατήφορό του, τον κ. Τσίπρα κανείς δεν μπορεί να τον σώσει», δήλωσε για την αναφορά στην περίοδο της υπουργίας του, ο Ανδρέας Λοβέρδος με παρέμβασή του στη Βουλή.

«Με την αναφορά του σε μένα, ο Πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτε περισσότερο από ό,τι κάνει ένας κοινός πολιτικός συκοφάντης. Ήρθε για να συκοφαντήσει. Από το πολιτικό του κατήφορο και από το βάραθρο της αποτυχίας του, εκεί κάτω που είναι, πετάει και καμία άδεια μήπως πιάσει και καμία γεμάτη», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Σε ό,τι με αφορά, δεν έχω καμία μα καμία πράξη υπογράψει, που να έχει να κάνει με τα χρήματα που ανέφερε. Καμία χρηματική εντολή. Τίποτε περισσότερο από τη διαμόρφωση μιας πολιτικής». Ο κ. Λοβέρδος κατέθεσε τη σχετική έκθεση του σώματος επιθεωρητών υγείας, όπου κάνει μια αναφορά στη δική του πολιτική πρωτοβουλία να ανοίξουν οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ στα νοσοκομεία της χώρας και να κλείσουν στα κέντρα των πόλεων.

«Παρότι έχουν έτσι τα πράγματα, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά για 10 εκατομμύρια που δεν ξέρουν που έχουν πάει, οι υπουργοί μίλησαν για 5 εκατομμύρια. Και η αλήθεια είναι, όπως η κ. Μαλλιώρη έχει πει, ότι για όλες τις δαπάνες έχει τα νόμιμα παραστατικά και τα έχει καταθέσει από το 2014. Η δε έκθεση που κατέθεσα είναι του Ιανουαρίου του 2014. Τα παραβλέπει όλα αυτά και λέει σήμερα όλα όσα είπε. Δεν ντρέπεται. Αλλά πάει καλά; Δεν πάει καλά. Διότι με τις ενέργειες εκείνες να πάνε μονάδες του ΟΚΑΝΑ σε 33 άκρες της Ελλάδας, σώθηκαν ανθρώπινες ζωές και χωρίς να κλείνουν μονάδες», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Αν πάτε στον Πειραιά και δείτε εκεί που ήταν ο ΟΚΑΝΑ τι είναι σήμερα, θα δείτε πόσο αξία είχαν εκείνες οι ενέργειες», είπε επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για κοινή συκοφαντία: «Ο κ. Τσίπρας στερείται επιχειρημάτων αλλά πλεονάζει η τσάντα του από επιχειρήματα λάσπης και συκοφαντίας, από ψεύδη και δημαγωγίες αλλά δεν τον σώζουν αυτά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ