Αν. Λοβέρδος για Novartis: Πολιτική αλητεία από συμμορία κακοποιών - Θα λογοδοτήσουν

Αν. Λοβέρδος για Novartis: Πολιτική αλητεία από συμμορία κακοποιών - Θα λογοδοτήσουν

Έντονη ήταν η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου στην απόφαση της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς να ζητήσει την άρση της ασυλίας του προκειμένου να καταθέσει ως ύποπτος στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Νovartis. Κάνοντας λόγο για «πολιτική αλητεία» δηλώνει ότι θα «γυρίσει τη γη ανάποδα» αν χρειαστεί, προκειμένου να λογοδοτήσουν όσοι είναι υπεύθυνοι και «καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει».

«Πρόκειται περί κακοποιών» αναφέρει ο πρώην υπουργός προσθέτοντας ότι «κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία» αφού «εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε».

Προαναγγέλλοντας την υποβολή μηνύσεων για τα σε βάρος του αδικήματα συμπεριλαμβανομένου και αυτού της «κατάχρησης εξουσίας» σημειώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη όχι όμως σε «εκείνους και εκείνες που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο τους»

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Λοβέρδου:

«Όταν αναδύθηκε στην επιφάνεια αυτή η ελεεινή και δυσώδης πλεκτάνη είχα χαρακτηρίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων. Μετά το σημερινό συμπληρώνω: πρόκειται περί κακοποιών. Και κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε.

Ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Έχω ήδη καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2018 μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων. Τώρα δηλώνω ότι θα προχωρήσω σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων. Προφανέστατα έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω όμως καμία εμπιστοσύνη στους λίγους, εκείνους και εκείνες, που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει.»