Λ. Αυγενάκης: «Αν είχαμε κάνει λάθος στη σύσταση της ΕΕΑ θα το είχαμε παραδεχθεί»

Λ. Αυγενάκης: «Αν είχαμε κάνει λάθος στη σύσταση της ΕΕΑ θα το είχαμε παραδεχθεί»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη 

Πλήρως νόμιμη θεωρεί ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης την σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) που εξέδωσε την γνωμοδότηση για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. 

«Ο νόμος δεν προβλέπει την σύμφωνη γνώμη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για τον ορισμό των μελών της επιτροπής αδειοδότησης. Ο νόμος Βασιλειάδη προέβλεπε την σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με Προεδρικό Διάταγμα. Το διάταγμα δεν έχει εκδοθεί με αποτέλεσμα να ισχύει ο παλιός νόμος», υπογράμμισε ο υφυπουργός, απαντώντας στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που νωρίτερα είχαν εξαπολύσει τα πυρά τους σχετικά με τη χρήση του νόμου Βασιλειάδη. 

Ο ίδιος, μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι «αν είχαμε κάνει λάθος να είστε σίγουροι πως θα το είχαμε παραδεχθεί και διορθώσει ώστε να επανέλθει η τήρηση των κανόνων. Για εμάς η διάθεση συνεργασίας είναι διαρκής».

Παράλληλα, κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων όπου συζητείται μνημόνιο συνεργασίας με την Ιαπωνία, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα χρηματοδοτηθεί η ενίσχυση του VAR ενώ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα παρουσιαστεί ο νόμος για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας που θα ορίζει τις προϋποθέσεις λειτουργίας αθλητικών λεσχών. 

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση εξαπέλυσε μύδρους κατά της κυβέρνησης, μιλώντας ακόμη και για κλοπή του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υπογράμμισε ότι η Κουμουνδούρου είδε τον υπουργό να τοποθετεί δύο μέλη χωρίς τον σεβασμό του νόμου. «Έχουμε παραβίαση του νόμου και του Κανονισμού της Βουλής. Αυτό συνέβαλε να υπάρξει σκιά και αυτή η διαδικασία που παρακολουθούμε με την απόφαση που έχει πυροδοτήσει τον διχασμό ευρύτερα και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο», είπε.

Από την πλευρά της η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα υποστήριξε ότι «κλέβετε το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ που με αγώνα το κατέκτησε στο γήπεδο».