Αμετανόητος ο Παρασκευόπουλος για το νόμο του, αλλά «συμπαραστέκεται» στους συγγενείς των θυμάτων

Αμετανόητος ο Παρασκευόπουλος για το νόμο του, αλλά «συμπαραστέκεται» στους συγγενείς των θυμάτων

Τη… συμπαράστασή του και τη θλίψη του εξέφρασε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης σε όσους θρήνησαν κάποιον που σκοτώθηκε από φυλακισμένου που απελευθερώθηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου. «Παντού υπάρχει υποτροπή εγκλήματος κατά διαστήματα», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει το γεγονός ότι απελευθερώθηκαν χιλιάδες κρατούμενοι που αργότερα υποτροπίασαν.

Σύμφωνα, πάντως, με τον ίδιο ο νόμος του οδήγησε στην αποσυμφόρηση των φυλακών και μάλιστα είχε ως συνέπεια να υπάρχει περισσότερη ασφάλεια. «Οδήγησε και σε ασφάλεια γιατί είχαμε μείωση ανθρωποκτονιών σύμφωνα με στοιχεία ΕΛ.ΑΣ ούτε στοιχεία για αύξηση βαθιάς εγκληματικότητας – άρα διπλή η επιτυχία», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός.

Νωρίτερα, ο κ. Κικίλιας είχε υποστηρίξει για τον κ. Παρασκευόπουλο «Είναι πρόκληση να ανεβαίνετε στο βήμα σχολιάζοντας την αντιπολίτευση. Όσα χρόνια και αν περάσουν κανείς δεν θα ξεχάσει τον απίστευτο νόμο σας που κατήργησε τις φυλακές υψίστης ασφάλειας και άνοιξε τις υπόλοιπες για να βγουν εγκληματίες με βαρύτατα αδικήματα σκορπώντας τον τρόπο στην κοινωνία».

Αλέξανδρος Διαμάντης