Αμετανόητος ο Κ. Μουτζούρης, δεν ζητά ούτε συγνώμη

Αμετανόητος ο Κ. Μουτζούρης, δεν ζητά ούτε συγνώμη

Γιατί να ζητήσω συγνώμη; Είναι η απάντηση που δίνει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφορικά με τον χυδαίο τρόπο που αντέδρασε για τον Πρωθυπουργό.

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» ο περιφερειάρχης Αιγαίου διερωτήθηκε «Γιατί να ζητήσω συγγνώμη; Σε ιδιωτική συνομιλία να ζητήσω συγγνώμη;» και υποστήριξε πως «κατ' ιδίαν μπορώ να δείξω σε όποιον θέλω ό,τι θέλω» επαναλαμβάνοντας πως επρόκειτο για «ιδιωτική συνομιλία».

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν έδειξε η κυβέρνηση ότι θέλει να σωθεί το νησί όταν κάνει δομές όπου θα εγκλωβιστεί χιλιάδες κόσμου» και ισχυρίστηκε ότι η στάση του θα ήταν διαφορετική «αν έβλεπα απεγκλωβισμό μεταναστών ή φύλαξη συνόρων».

Ερωτηθείς αν θα πάει στη σύσκεψη, το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μουτζούρης απάντησε «αν φύγουν τα ΜΑΤ και βεβαιωθώ ότι θα υπάρχει ηρεμία, θα το σκεφτώ αν θα πάω στο Μαξίμου».

Για τα επεισόδια κατά των αστυνομικών σε Λέσβο και Χίο την Τετάρτη ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είπε «καταδικάζω 100% τον εγκλωβισμό των ΜΑΤ όπως καταδικάζω τις βιαιότητες που υπέστησαν οι κάτοικοι των νησιών» και χαρακτήρισε «πολύ βίαιους» τους αστυνομικούς, συμπληρώνοντας ότι «εγώ τα σέβομαι τα σώματα ασφαλείας».