Αλλαγή Καλογήρου: Δεκαετής κάθειρξη για τον βιασμό

Αλλαγή Καλογήρου: Δεκαετής κάθειρξη για τον βιασμό

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Στην αλλαγή της διάταξης για τον βιασμό προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απειλή καταψήφισης των Οικολόγων, Γ. Δημαρά και Γ. Τσιρώνης αλλά και του Γ. Μιχελογιαννάκη. Συγκεκριμένα, η νέα διάταξη έχει ως εξής: «Όποιος επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 10 έτη»

Σύμφωνα με τον κ. Καλογήρου με τη νέα διατύπωση ξεκαθαρίζεται απολύτως ότι πρόκειται για κακούργημα ενώ προστίθεται στη στοιχειοθέτηση του βιασμού και η συναίνεση πέραν της άσκησης βίας.

Ο ίδιος, πάντως, απέρριψε το αίτημα του Σταύρου Κοντονή για μετάθεση του χρόνου  εφαρμογής για  τον Σεπτέμβριο ή το νέο χρόνο. «Υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος προσαρμογής», τόνισε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να αποφευχθούν μεγάλα διαστήματα μεταξύ του χρόνου ψήφισης και του χρόνου εφαρμογής. Άλλωστε τον Ιούλιο ξεκινούν και τα θερινά τμήματα. Υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος ώστε να όλοι να προσαρμοστούν. Δημιουργείται έτσι ένας ασφαλής διάδρομος», προσέθεσε.

ποινικός κώδικας

Διαβάστε ακόμα:

- Κώδικες: Αλλαγές στη διάταξη για τον βιασμό