Αλλάχτηκε το «θολώνει» σε «μαυρίζει» στη συνέντευξη Πολάκη

Αλλάχτηκε το «θολώνει» σε «μαυρίζει» στη συνέντευξη Πολάκη

Η κατακραυγή που ξεσήκωσε η φράση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι «ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε σχεδόν άριστα αλλά η τελική εικόνα «θολώνει» από τον αριθμό των νεκρών», προκάλεσε.... αλλαγή στο κοινής χρήσεως κείμενο της συνέντευξής του στο ΑΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, αιφνιδιαστικά και χωρίς να υπάρξει καμία ενημέρωση από την πλευρά του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, όπως άλλωστε είθισται να γνωστοποιεί και επίσημα τις όποιες διορθωτικές αλλαγές, στη συνέντευξη του κ. Πολάκη η λέξη «θολώνει» στο πρόλογο αντικαταστάθηκε από την λέξη «μαυρίζει».

Η αλλαγή αυτή έγινε αντιληπτή όταν ο ίδιος ο κ. Πολάκης δημοσιοποίησε τη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του στο facebook, με τη σχετική παραπομπή στην ιστοσελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, όπου όλοι οι χρήστες έχουν πρόσβαση. Αντιθέτως στην εσωτερική σελίδα των συνδρομητών, στη συνέντευξή του, διατηρείται το αρχικό κείμενο του προλόγου με τη λέξη «θολώνει» και όχι με τη λέξη «μαυρίζει».

Εντύπωση προκαλεί, επίσης, πως ακόμα και στην τελευταία ερώτηση, όπου η σχετική χρήση της λέξεως «θολώνει» παραμένει στο αρχικό κείμενο, στο... αναθεωρημένο κείμενο έχει αλλαχθεί και εμφανίζεται η λέξη «μαυρίζει»

Χαρακτηριστικά παραθέτουμε το αρχικό κείμενο και εν συνεχεία το αναθεωρημένο: