Αλέξης Τσίπρας στην WSJ: Και να φύγει ο Π. Καμμένος η κυβέρνηση θα επιβιώσει

Αλέξης Τσίπρας στην WSJ: Και να φύγει ο Π. Καμμένος η κυβέρνηση θα επιβιώσει

Ένα σαφές μήνυμα προς τον Πάνο Καμμένο στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στη Wall Street Journal στο πλαίσιο του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, λέγοντας, με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, ότι «η κυβέρνησή μου θα επιβιώσει, αλλά δεν ξέρω αν θα επιβιώσει ο συνασπισμός».

Η αναφορά αυτή έχει στόχο τον Πάνο Καμμένο αφού ο πρωθυπουργός συνεχίζει σημειώνοντας πως το μέλλον του σημερινού συνασπισμού είναι στα χέρια του προέδρου των ΑΝΕΛ, ο οποίος έχει δηλώσει πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εάν η συμφωνία των Πρεσπών κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να κυρώσει τη συμφωνία που υπέγραψαν οι Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτροφ στις Πρέσπες και βέβαιος πως θα υπάρξουν υποστηρικτές από άλλα κόμματα δείχνοντας όμως εμμέσως πλην σαφώς την πόρτα της εξόδους στον Πάνο Καμμένο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα βρίσκεται σε εξέλιξη μια... καταμέτρηση ψήφων που μπορεί να συλλέξει ο πρωθυπουργός προκειμένου να κυρώσει τη συμφωνία. Και αυτό παρά το γεγονός ότι στην τελευταία συνάντηση των δύο εταίρων οι διαρροές έκαναν λόγο για συμφωνία να που υπάρχει μεταξύ τους να κατατεθεί η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή τον Μάρτιο

Η απάντησή του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με την οποία έχει στόχο να φτάσει μέχρι τέλος την πρωθυπουργική του θητεία δείχνει ότι είτε δεν θεωρεί πως ο Πάνος Καμμένος θα ρίξει την κυβέρνηση είτε ότι η στήριξη που θα τύχει ως προς τη συμφωνία θα μετουσιωθεί σε κάτι μονιμότερο.

Πάντως στη συνέντευξη στην WSJ αναφέρεται και στα δημοσιονομικά δηλώνοντας πως δεν προτίθεται να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες ούτε για το θέμα της περικοπής των συντάξεων καθώς και ότι ευελπιστεί να υπάρξει λύση στο πλαίσιο της λογικής

Η δημοσιογράφος που έλαβε τη συνέντευξη σκιαγραφεί το προφίλ του Αλέξη Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως θεωρείται πλέον από ΗΠΑ και Ε.Ε. «ως ένας όλο και πιο μετριοπαθής παίκτης» αν και όταν πρωτοεξελέγη «η Ελλάδα λίγο έλειψε να βγει από το ευρώ»