Αλέξης και Πάνος, ένας έρωτας μεγάλος...

Αλέξης και Πάνος, ένας έρωτας μεγάλος...

Του Τάσου Ευαγγελίου

Αυτά που ενώνουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν. Τέσσερα χρόνια δεν είναι λίγα, ακόμη και αν του «πήρε τα παιδιά» όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας ο έρωτας παραμένει και όπως σε όλους τους μεγάλους έρωτες υπάρχει πάντα η ελπίδα να... ξανασμίξουν κάποια στιγμή οι δύο πλευρές.

Ίσως έφταιγε η ημέρα που δόθηκε η συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στον Σκάι, αφού το ρολόι έδειχνε μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και ήδη μέτραγε η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, και ο πρώην υπουργός εμφανίσθηκε κάτι περισσότερο από ήπιος για τον εταίρο και φίλο Αλέξη.

Χωρίς απειλές χωρίς δια της πλαγίου αναφορές σε θέματα που γνωρίζει επανέλαβε τα περί εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού παρά το γεγονός ότι ταυτόχρονα του απέδωσε ευθύνες για τη διάλυση του κόμματός του και μεθοδικές προσωπικές ενέργειες για να του πάρει «τα παιδιά» τους βουλευτές δηλαδή έναντι ανταλλάγματος.

«Δεν πρόκειται να πω τίποτα σε βάρος τους και να χτυπήσω κάτω από τη μέση» είπε προσθέτοντας πως τα τέσσερα χρόνια που... συμβίωσαν δεν μπορούν να ξεχαστούν και να διαγραφούν εύκολα, αφού μαζί έσωσαν μια ολόκληρη... χώρα.

Ίσως πάλι δεν ήταν απλά και μόνο η ημέρα. Αυτά που ενώνουν τους δύο πολιτικούς άνδρες είναι πολλά. Ο ένας γνωρίζει τα μυστικά του άλλου. Το έχουν αφήσει και οι δύο να εννοηθεί με τις παρεμβάσεις τους και με τις διαρροές τους μετά το... διαζύγιο που τελικά ουδείς δύναται να αποκλείσει το γεγονός να είναι εικονικό αφού και οι δύο εξυπηρετούνται από την εξέλιξη αυτή. Ακόμη και ο, χωρίς Κ.Ο., Πάνος Καμμένος που πλέον μπορεί να βγαίνει και να δηλώνει πως «θυσίασε» τα προνόμιά του για την Μακεδονία αφού βέβαια επέτρεψε να οριστικοποιήσει τη συμφωνία ο εταίρος του.

Και οι δύο γνωρίζουν αυτό που αποτελεί βασική αρχή στη λεγόμενη πιάτσα. Οι... σύζυγοι και οι γραμματείς γνωρίζουν τα περισσότερα και με αυτούς πρέπει να τα έχεις πάντα καλά ότι και αν γίνει.

Σε κάθε περίπτωση η συγκολλητική μεταξύ τους ουσία υπάρχει. Και όλα είναι ανοιχτά και για το μέλλον τους. Άλλωστε η κεντροαριστερή... απιστία του Αλέξη Τσίπρα δείχνει να οδεύει σε παταγώδη αποτυχία και να κινδυνεύει να μείνει μόνος.

Αυτή ενδεχομένως να είναι και η αιτία που επέλεξε το συγκεκριμένο ποίημα για να απευθυνθεί από το βήμα της Βουλής στον Πάνο Καμμένο. «Καινούριους στόχους δεν θα βρεις. Δεν θα βρεις άλλες θάλασσες. Η πόλη θα σ' ακολουθεί» ήταν οι στίχοι που επέλεξε από το ποίημα του Κ. Καβάφη αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το παρόν και το μέλλον των δύο ανδρών...