ALCO: Στο 6,3% η διαφορά - Δεν επηρέασαν τα μέτρα

ALCO: Στο 6,3% η διαφορά - Δεν επηρέασαν τα μέτρα

Παγιωμένο προβάδισμα άνω των έξι ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία επί του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Οpen, που επιβεβαιώνει ότι το μπαράζ των παροχών και ή δήθεν 13η σύνταξη δεν έπιασαν τόπο. Μάλιστα η πλειοψηφία θεωρεί ότι η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη διασφαλίζει περισσότερο την οικονοιμική κατάστασης της οικογένειάς τους σε σχέση με αυτή του Αλ. Τσίπρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Alco στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 29,9% έναντι του 23,6% που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακουλουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 5,7% και η Χρυσή Αυγή με το ίδιο ποσοστό, το ΚΚΕ λαμβάνει 5,5%, ενώ από τα κόμματα που συμμετέχουν στο κοινοβούλιο σήμερα κάτω του 3% λαμβάνουν ΑΝΕΛ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων.

Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων εμφανίζεται μειωμένη κατά 0,2% 12 ημέρες μετά το μπαράζ παροχών και το λεγόμενο πακέτο Τσίπρα. Ουσιαστικά και αυτή η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει πως οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και τη σημερινή κυβέρνηση καθώς και ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν νέες υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα.

Μεγάλη παραμένει επίσης και η διαφορά στην παράσταση νίκης που αγγίζει το 38%. Πρόκειται για το στοιχείο των δημοσκοπήσεων το οποίο καταγράφει το κλίμα και την τάση την οποία ακολουθεί και μεγάλο μέρος των αναποφάσιστων. 

δημοισκόπηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στατιστικά όρια των κομμάτων, όπως προκύπτουν από την έρευνα, για τη ΝΔ το μέγιστο είναι 32,7% και ελάχιστο είναι 27,1%, ενώ μέγιστο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το 26,2% και ελάχιστο 21%.

δημοσκόπηση

Σε άλλα ευρήματα της έρευνας, στην παράσταση νίκης το 55% των ερωτηθέντων προβλέπει επικράτηση της ΝΔ στις ευρωεκλογές (το 22% εκτιμά με μεγάλη διαφορά και το 33% με μικρή), ενώ μόλις το 17% αναμένει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ (15% προβλέπει νίκη με μικρή διαφορά και το 2% με μεγάλη).

δημοσκόπηση

Τέλος, στο ερώτημα αν η πολιτική Τσίπρα ή η πολιτική Μητσοτάκη διασφαλίζει περισσότερο τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της οικογένειας των ερωτηθέντων, το 29% απαντά εκείνη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του 22% που πιστεύει σε αυτή του πρωθυπουργού. Σύμφωνα δε με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco, η διαφορά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει διευρυνθεί στο 7% (από το 5% που είχε καταγραφεί προηγουμένως - 28% έναντι 23%).

δημοσκόπηση