Αλ. Τσίπρας: Υποσχέσεις και δισεκατομμύρια σε παροχές χωρίς προτάσεις

Αλ. Τσίπρας: Υποσχέσεις και δισεκατομμύρια σε παροχές χωρίς προτάσεις

Εμμένοντας στις υποσχέσεις δισεκατομμυρίων με τη λογική του «λεφτά υπάρχουν» στην οποία είχε αναφερθεί και στην ομιλία του στη Βουλή, αλλα χωρίς προτάσεις για την έξοδο από την κρίση που η πανδημία έχει προκαλέσει στην οικονομία (και σε παγκόσμιο επίπεδο) ο Αλέξης Τσίπρας αναλώθηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου σε επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης.

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση ανίκανη και επικίνδυνη για τη χώρα εντούτοις δήλωσε πως δεν ζητάει εκλογές λόγω της… πανδημίας του κορονοϊού και της κρίσης στα ελληνοτουρκικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Θεσσαλονίκη επανέλαβε στο σύνολό τους τις κατηγορίες κατά της σημερινής κυβέρνησης, εμφανίζοντάς την ως ανίκανη να διαχειριστεί τα συμφέροντα των πολιτών και της χώρας επικεντρώνοντας την κριτική του στους χειρισμούς ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας και της κρίσης με την Τουρκία. Επανέλαβε επίσης για μια ακόμη φορά πως στον τομέα της οικονομίας ο χειμώνας θα είναι καταστροφικός.

Στο σημείο αυτό είπε εκ νέου πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει αύριο, όμως διευκρίνισε πως δεν είναι ένα ανεύθυνο κόμμα και ως εκ τούτου δεν ζητάει εκλογές. Όχι διότι δεν μπορεί να τις επιβάλλει ή διότι τις φοβάται, αν ληφθούν υπόψη και τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που αμφισβητεί - όχι όμως στο σύνολό τους-- αλλα διότι, όπως υποστήριξε δεν είναι σωστό να συμβεί κάτι τέτοιο, εν μέσω των κρίσεων.

Ουσιαστικά από τη μια εμφανίσθηκε να υποστηρίζει πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί καμία κρίση και καταστρέφει τη χώρα, αλλά από την άλλη δεν ζητάει εκλογές ώστε να φύγει και να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ για να εφαρμόσει το νέο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» που περιλαμβάνει χιλιάδες ευρώ ανά οικογένεια, εργαζόμενο, ελεύθερο επαγγελματία και επιχείρηση.

Τα ΜΜΕ

Για τον Αλέξη Τσίπρα η χώρα βρίσκεται σε κρίση εξαιτίας της κυβέρνησης και των πληρωμένων Μέσων Ενημέρωσης που τη στηρίζουν. Οπως ανέφερε, η πραγματικότητα κρύβεται και όταν αυτή αποκαλυφθεί τότε οι πολίτες θα αλλάξουν στάση, ενώ σημείωσε πως ο ίδιος έχει το σχέδιο για να σώσει τη χώρα.

Δεν παρέλειψε να υποστηρίξει σειρά ενεργειών που ο ίδιος ως πρωθυπουργός δεν προχώρησε, ενώ από τα όσα ο ιδ3ειπε, προκύπτει ότι κυβέρνησε επί 4,5 χρόνια ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της τρόικας υπερθεμαντίζοντας πάνω σε αυτές ώστε να δημιουργήσει και υπερπλεόνασμα.

Εφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι το 2015 τις τράπεζες τις έκλεισε η Κεντρική Ευρωπαική Τράπεζα και όχι η εμμονή του δημοψηφίσματος το αποτέλεσμα του οποιου αναίρεσε ο ίδιος.

Ελληνοτουρκικά

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερθηκε εκτενώς στην ελληνοτουρκική κρίση ζητώντας για μια ακόμη φορά συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Υποστήριξε εκ νέου ότι ο ίδιος το συγκάλεσε τρεις φορές εντούτοις καμία από αυτές δεν αφορούσε εθνικό θέμα ούτε καν για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Άφησε αιχμές για υπόγειες και μυστικές συμφωνίες, καταθέτοντας ερωτήματα σχετικα με τους λόγους που οδήγησαν τον Ταγίπ Ερντογάν να αποσύρει το ερευνητικό σκάφος από το Αιγαίο, ενώ μίλησε για παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά όχι κυριαρχίας από την Τουρκία.

Και σε αυτή την περίπτωση αμφισβήτησε ευθέως τη δυνατότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση.

Οικονομία

Στην οικονομία δεν παρέλειψε να τονίσει πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένο και εφαρμόσιμο άμεσα μέσω των ταμειακών αποθεμάτων. Απέφυγε πάντως να αναφερθεί στο ποσό των 70 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης, για το οποίο μίλησε το βράδυ του Σαββάτου. 

Αναφορά που ακύρωσε όλη την αντιπολιτευτική πολιτική του κόμματός του για την επιτυχία της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

Πανδημία 

Και για την πανδημία πάντως επανέλαβε τις καταγγελίες σε βάρος της κυβέρνησης και επιχείρησε εκ νέου να αμφισβητήσει την επιτυχή διαχείριση του πρώτου κύματος, δηλώνοντας πως σε αυτό συνέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη του τα οποία, όπως είπε, έδωσαν προτάσεις, σχέδια και κατευθύνσεις τους υπουργούς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιβεβαίωσε τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την ομιλία του Σαββάτου: Την απουσία προτάσεων και προγράμματος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την τριπλή οικονομική κρίση αλλά και το γεγονός πως δεν ελήφθη υπόψιν η νέα κρίση που δημιουργήθηκε από το καταστροφικό πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα που έφερε το όνομα Ιανός.

Στο πλαίσιο αυτό αναλώθηκε σε υποσχέσεις που δεν θα κληθεί να εφαρμόσει στην πράξη αφού ο ίδιος ξόρκισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τονίζοντας μάλιστα με έμφαση ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ανεύθυνο...