Αλ. Τσίπρας: Υπάρχουν κάποιες αρνητικές εξελίξεις για την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία

Αλ. Τσίπρας: Υπάρχουν κάποιες αρνητικές εξελίξεις για την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία

Μήνυμα με αποδέκτη την Αλβανία έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για αρνητικές εξελίξεις όσον αφορά την ελληνική μειονότητα στη γείτονα χώρα, αφήνοντας μάλιστα υπόνοιες για διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων των ηγετών στην 7η Τετραμερή συνάντηση Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας στο Βουκουρέστι,  μίλησε για μια αρνητική εξέλιξη σε σχέση με την ελληνική μειονότητα, χωρίς όμως να προχωρά σε περαιτέρω διευκρινίσεις για το τι ακριβώς συνέβη στη γείτονα χώρα.

«Βλέπουμε το τελευταίο διάστημα εξελίξεις που δε μας ικανοποιούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο έλληνας πρωθυπουργός συμπληρώνοντας: «Σήμερα μαθαίνω ότι είχαμε μια αρνητική εξέλιξη σε σχέση με την ελληνική μειονότητα. Αν ισχύει, θα είναι πολύ αρνητική εξέλιξη. Υπόθεση που δυστυχώς αυτή τη στιγμή δε μας δίνει αισιοδοξία για την κρίσιμη ευρωπαϊκή προοπτική αυτής της χώρας. Οι προϋποθέσεις να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση, αν επαληθευτούν οι πληροφορίες που έχουμε- δεν υπάρχουν. Ελπίζω να διαψευστώ. Γιατί η βούληση όλων μας, το σύνολο των χωρών, είναι να κάνει βήματα προκειμένου να γίνει η ευρωπαϊκή προοπτική μια πραγματικότητα. Δεν είμαστε όμως δογματικοί. Βλέπουμε την κάθε χώρα χωριστά».