Αλ. Τσίπρας: Το χρέος μας είναι πια βιώσιμο και εγγυημένο

Αλ. Τσίπρας: Το χρέος μας είναι πια βιώσιμο και εγγυημένο

Στην επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου εστίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, υποστηρίζοντας ότι το χρέος της χώρας είναι πλέον βιώσιμο και σε τροχιά σταθερής απομείωσης.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, ανέφερε πως κυβέρνησή του κατάφερε να προστατέψει τους πιο αδύναμους πολίτες.

Κάνοντας λόγο για «πολύ ενθαρρυντικά» στοιχεία στην οικονομία, ο Αλ. Τσίπρας είπε πως «δεν είναι μόνο οι οικονομικοί δείκτες που πιστοποιούν το πέρασμα στη μεταμνημονιακή περίοδο, είναι και οι κοινωνικοί δείκτες».

Τόνισε ότι «εφαρμόσαμε περισσότερες από 450 μεταρρυθμιστικές δράσεις σε όλο το εύρος της οικονομίας» και πρόσθεσε πως «σήμερα αισθανόμαστε δικαιωμένοι, πιο αισιόδοξοι αλλά και πιο αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη δύσκολη δουλειά που μας περιμένει».

Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ακόμα πως «το χρέος μας είναι πια βιώσιμο, εγγυημένο και σε τροχιά σταθερής απομείωσης», και επισήμανε ότι «ο ΟΟΣΑ μας απέδωσε την πρωτιά στην εφαρμογή δραστικών μεταρρυθμίσεων».

Σχετικά με τις κατηγορίες για παροχολογία και τον κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι οι ελαφρύνσεις είναι στοχευμένες και υπολογισμένες.

Επισήμανε ακόμα ότι «όσο η οικονομία κατακτά υψηλότερα επίπεδα ΑΕΠ, τόσο θα διευρύνονται τα περιθώρια στήριξης των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων και οι δυνατότητες περισσότερων στοχευμένων ελαφρύνσεων».