Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, 17:34
Τελευταία ενημέρωση: 19:05

-A +A

Αλ. Τσίπρας: Θα συνεχίσουμε τη μάχη και τη διεκδίκηση

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, 17:34
Τελευταία ενημέρωση: 19:05
Αλ. Τσίπρας: Θα συνεχίσουμε τη μάχη και τη διεκδίκηση
-A +A

«Εμείς ποτέ δεν πρόκειται να πολεμήσουμε τον κ. Μητσοτάκη για τις ρίζες του και την οικογένειά του. Θα τον πολεμήσουμε για τις ιδέες του με τις δικές μας ιδέες, θα τον πολεμήσουμε για τις πράξεις του και για όσα έκανε ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όταν καθαίρεσε διευθυντές και προϊσταμένους και σήμερα στα υπουργεία έχουμε διευθυντές και προϊσταμένους που επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης σε μια νύχτα» είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Τάε Κβο Ντο.

Τόνισε ότι αντίθετα με όσα έπραξε ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εισάγει νομοσχέδιο-τομή για τη δημόσια διοίκηση, με το οποίο τερματίζεται το ρουσφέτι και η κομματοκρατία.

«Θα το στηρίξει ο κ. Μητσοτάκης και τα Ποταμίσια εξαπτέρυγα;» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Επίσης, είπε ότι «μπλοκάρουν τη συγκρότηση του ΕΣΡ», προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «ξεπληρώνουν γνωστά γραμμάτια».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, τόνισε ότι το Κοινοβούλιο θα πάρει αποφάσεις και πως ο διαγωνισμός για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες θα διεξαχθεί.

«Ελπίζω να συναινέσει η ΝΔ, αλλιώς θα έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα» είπε ο πρωθυπουργός.

Υπερήφανος για τον αγώνα που έχει δώσει εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνησή του εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Τάε Κβο Ντό.

«Είμαστε περήφανοι που δεν δειλιάσαμε και δώσαμε ανάσα αξιοπρέπειας στον λαό», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συγκρούστηκε με ένα συντηρητικό κατεστημένο στην Ευρώπη, που επιμένει σε συνταγές λιτότητας. «Έστησαν την παγίδα του grexit όταν είδαν ότι δεν υποχωρούμε», πρόσθεσε.

«Είμαστε περήφανοι που πατάμε γερά στα πόδια μας, δίνουμε τη μάχη να τελειώσουμε με όσα έφεραν την χώρα στο χείλος της καταστροφής», είπε.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την θετική στάση χωρών τις ΕΕ δηλώνοντας πως «Βλέπουμε συνεχόμενη υποστήριξη της Γαλλίας του F. Hollande στην Ελλάδα» και προσθέτει ότι υπάρχει μια κυβέρνηση προοδευτική στην Πορτογαλία, και σύντομα θα υπάρχει και στην Ισπανία κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική σε όσους αμφισβητούν το έργο της κυβέρνησης λέγοντας να μην βιαστούν κάποιο γιατί θα κάθονται πολλά χρόνια στα έδρανα της αντιπολίτευσης ενώ ευχήθηκε να υπάρχει μια αντιπολίτευση εποικοδομητική.

«Είναι θράσος να μιλά ο κ. Μητσοτάκης να λέει ότι με τη δική μας διαπραγμάτευση επιβαρύνθηκε η χώρα όταν εκείνοι έριξαν το ΑΕΠ της χώρας κατά 25% μέσα σε τέσσερα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά. «Αναλογιστείτε ποια θα ήταν σήμερα η κατάσταση στη χώρα εάν ο Σαμαράς ή ο Μητσοτάκης είχαν μείνει στην κυβέρνηση. Εάν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ θα είχαμε μειώσεις μισθών και συντάξεων και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ο Βούτσης είχε παραδεχθεί ότι εάν ήταν ακόμη υπουργός θα έφερνε πρόταση για οριζόντια μείωση συντάξεων κατά 30% η ΝΔ κρύβεται πίσω από το ΔΝΤ για θέματα όπως το ασφαλιστικό», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη στάση της αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «αφού φέσωσαν με 13 δισ. ευρώ τα ασφαλιστικά ταμεία τώρα μας κουνάνε το δάκτυλο και μας κατηγορούν».

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό τόνισε ότι «Αυτοί που μας οδήγησαν ως εδώ, και παραδόθηκαν αμαχητί στις ορέξεις των δανειστών, πρέπει να δώσουν απαντήσεις».  Έκανε λόγο για προσπάθεια επανασυσπείρωσης αυτών των δυνάμεων με στόχο να γυρίσει η χώρα πίσω, στην εποχή της «ανομίας και της αυθαιρεσίας της ολιγαρχίας και των καναλαρχών».

Σημείωσε ότι αυτές οι δυνάμεις προσπαθούν να μετατρέψουν την πρώτη αξιολόγηση σε εργαλείο εκβιασμού της κυβέρνησης και τις εγκάλεσε ότι κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ στο θέμα του Ασφαλιστικού.

Τόνισε ότι «κάποιος θα είναι ή με τις κινητοποιήσεις ή με το ΔΝΤ», ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, τον κάλεσε να διευκρινίσει αν είναι «με τα μπλόκα ή με το ΔΝΤ».

Επίσης, απηύθυνε τα ερωτήματα: ποιά είναι η πρόταση αυτών των δυνάμεων για το Ασφαλιστικό «που οι ίδιοι κατέστρεψαν», ποιά είναι η πρόταση για τους αγρότες «που αυτές οι δυνάμεις φτωχοποίησαν».

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το κρίσιμο δίλημμα για το Ασφαλιστικό συμπυκνώνεται στο «ή μεταρρύθμιση του συστήματος ή κατάρρευση του συστήματος».

«Εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο της μάχης και της διεκδίκησης για να κερδίσουμε περισσότερα για τον ελληνικό λαό», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Κλείνει ένας χρόνος από τότε που όλοι μαζί με τον λαό ξεκινήσαμε το ταξίδι. Τολμήσαμε να πάρουμε ευθύνες ιστορικές», δήλωσε ο πρωθυπουργός την επετειακή ομιλία του.

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες σε ουσιαστική συμπόρευση, με αφορμή τη συμπλήρωση του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης και ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, «για να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ το ανοικτό δημοκρατικό κόμμα των λαϊκών αναγκών», έστειλε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, ανοίγοντας Την πολιτική συγκέντρωση του κόμματος στο Ταε Κβο Ντο.

Τόνισε ότι στο συνέδριο που έρχεται στόχος είναι να καταδειχτεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ μαζικοποιείται επιχειρώντας να εκφράζει ακόμα πιο μαζικά τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. «Κεντρικό σύνθημα: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δική μας υπόθεση», είπε και υπογράμμισε ότι το στοίχημα είναι «να ανοίξουμε το δρόμο για την Αριστερά του 21ου αιώνα σε όλη την Ευρώπη», «να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια».

Ο κ. Ρήγας άσκησε έντονη κριτική στις δυνάμεις που εξαρχής πολεμούν τον ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες σήμερα, όπως είπε, ωρύονται και προβοκάρουν, προσπαθούν να δημιουργήσουν οικονομικό και κοινωνικό πανικό, έχοντας στο πλευρό τους -όπως συμπλήρωσε- τους κατασκευαστές ειδήσεων. Έκανε λόγο για μια ετερόκλητη συμμαχία κέντρων και παράκεντρων εξουσίας που προσπαθεί να παρουσιάσει μια ψευδή εικόνα αποσταθεροποίησης. «Όσο κι αν αλαλάζουν, προκαλούν μόνο θόρυβο, το μόνο που καταφέρνουν είναι να θυμώνουν και να πεισμώνουν εμάς και τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα». Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους, συνέχισε, «κι εμείς τη δουλειά μας, με πείσμα, συντροφικότητα και αλληλεγγύη».

«Ένας χρόνος Αριστερά, ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε». Σε αυτό το σύνθημα της αποψινής ανοικτής πολιτικής συγκέντρωσης που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπυκνώνεται το πολιτικό στίγμα της ομιλίας που θα απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση στο Τάε Κβο Ντο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα