Αλ. Τσίπρας: Συζητάμε με τις Βρυξέλλες επέκταση του Turkish Stream

Αλ. Τσίπρας: Συζητάμε με τις Βρυξέλλες επέκταση του Turkish Stream

Η Ελλάδα βρίσκεται σε διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα της επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream μέσω ελληνικού εδάφους σε άλλες χώρες της ΕΕ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TASS.

Ειδικότερα, με αφορμή την επίσκεψή του στη Μόσχα και τις συναντήσεις του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι η «η ενεργειακή συνεργασία είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας στις ελληνορωσικές σχέσεις».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη Ρωσία «σημαντικό εταίρο» στον ενεργειακό τομέα επειδή έχει πλούσιες πηγές ενέργειας, προσθέτοντας ότι από το 2015, οπότε και ανέλαβε την ηγεσία της χώρας, η Ελλάδα ακολουθεί μια πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική.

«Υπήρξαν ρωσικές επενδύσεις στο real estate, ενώ τα τελευταία χρόνια είδαμε μεγάλη αύξηση στις τουριστικές ροές από τη Ρωσία» δήλωσε ακόμα ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε σε «σημαντικές δυνατότητες στρατηγικών επενδύσεων» στην Ελλάδα.

Στις υποδομές, τα λιμάνια, στη βιομηχανία μεταποίησης, τον αγροτικό και τον τομέα τροφίμων και ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας υπάρχουν ευνοϊκές δυνατότητες για στρατηγικές επενδύσεις» είπε στο TASS ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα θέλει να εξελιχθεί σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κέντρο της περιοχής.

Σημειώνεται ότι ο Αλ. Τσίπρας επισκέπτεται τη Μόσχα στις 7 Δεκεμβρίου μετά από πρόσκληση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.