Επιχειρεί να συνδέσει την απόφαση για 4η Νομική με το αποτέλεσμα στην Αχαία

Επιχειρεί να συνδέσει την απόφαση για 4η Νομική με το αποτέλεσμα στην Αχαία

Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επιχείρησε να συνδέσει το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αχαΐα, νομό τον οποίο κέρδισε το κόμμα του στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, με την ανάκληση της απόφασης για δημιουργία τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, κάνοντας λόγο για «τιμωρητική στάση» της κυβέρνησης.

«Ήξερα ότι δυσαρεστήθηκε η ΝΔ με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αχαΐα», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «αλλά δεν περίμενα ότι θα έσπευδε να τιμωρήσει έναν ολόκληρο Νομό, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη πανεπιστημιακή εκπαίδευση της πατρίδας μας».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι η κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής στην Πάτρα «δείχνει εύγλωττα το ριζικά διαφορετικό σχέδιό μας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση». Εμείς φτιάχνουμε νέα ποιοτικά Δημόσια πανεπιστημιακά τμήματα και σχολές, η ΝΔ τα κλείνει προκειμένου να ανοίξουν ιδιωτικά. Δήθεν για να μη φεύγουν τα παιδιά μας έξω», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως νωρίτερα η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως προανήγγειλε την ανάκληση της σύστασης επιτροπής για τα προγράμματα σπουδών της τέταρτης Νομικής στην Πάτρα τονίζοντας πως «είναι προεκλογική μας δέσμευση να μην προχωρήσει η τέταρτη Νομική». «Δεν είναι θέμα Πάτρας. Είναι θέμα τέταρτης Νομικής», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ως προς το θέμα της 4ης Νομικής Σχολής αξίζει να αναφερθεί ότι ανακοινώθηκε η ίδρυσή της τον Φεβρουάριο του 2018 από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου προκαλώντας έντονες αντιδράσεις ακόμη και στον νομικό κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συντονιστική επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας είχε εκφράσει την αντίθεσή της δηλώνοντας πως η ίδρυση ακαδημαϊκών ιδρυμάτων πρέπει να γίνεται με τρόπο ορθολογικό και να ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά κριτήρια στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού για τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η επιτροπή για την ίδρυση της Νομικής Σχολής Πατρών ορίστηκε με απόφαση του Κ. Γαβρόγλου στις 3 Ιουλίου, τέσσερις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές ενώ στις 4 Ιουλίου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Πρόκειται για επιτροπή που θα αναλάμβανε την κατάρτισης του πρώτου προγράμματος σπουδω?ν του «νεοσύστατου Τμη?ματος Νομικη?ς του Πανεπιστημίου Πατρών».

Δεν πρέπει ακόμη να παραβλεφθεί το γεγονός πως η απόφαση της σύστασης επιτροπής έγινε μετά την ανακοίνωση του Αλ. Τσίπρας ότι θα είναι υποψήφιος και στον νομό Αχαίας...