Εμμένει στο αφήγημα της εξόδου από τα μνημόνια ο Αλ. Τσίπρας

Εμμένει στο αφήγημα της εξόδου από τα μνημόνια ο Αλ. Τσίπρας

Συνεπής στο κυβερνητικό αφήγημα περί εξόδου της χώρας από τα μνημόνια ο πρωθυπουργός, σημείωσε ότι θα παρουσιάσει σχέδιο ιδιοκτησίας της δικής του κυβέρνησης, για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια μνημονίων, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε με τους φορείς της Βορείου Ελλάδας, ενόψει της 83ης ΔΕΘ.

«Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει ιδιαιτερότητα, είναι η πρώτη έκθεση, μετά από οχτώ χρόνια που ο πρωθυπουργός θα μιλήσει έχοντας σχέδιο της δικής του κυβέρνησης, γιατί βρισκόμαστε έξω από την ασφυκτική επιτροπεία, έξω από τα μνημόνια, έχει ιδιαίτερο συμβολισμό η έκθεση» δήλωσε χαρακτηριστικά, στην εισαγωγική τοποθέτηση, στη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Βόρειας

«Για πρώτη φορά, μετά από οχτώ χρόνια, δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος και θέλω να συζητήσω μαζί σας για τη δίκαιη κατανομή του» δήλωσε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων, επαναλαμβάνοντας πως προτεραιότητα έχει η ελάφρυνση των κοινωνικών στρωμάτων που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η κυβέρνηση είπε έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και αυτό θα εξειδικεύσει για την περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης στη διάρκεια της σύσκεψης. Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης, ότι η η Βόρεια Ελλάδα είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, μπορεί να γίνει η "ατμομηχανή" της βιομηχανικής ανάπτυξης, η "καρδιά". της αγροτικής παραγωγής και της μεταποίησης.

Όσον αφορά ειδικά τη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως με την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα γνωρίσει ραγδαία ανάπτυξη, και θα γίνει πραγματικά η πρωτεύουσα των Βαλκανίων. «Θα είναι μια άλλη πόλη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται η σύσκεψη με τους φορείς της Βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη και όχι στην Αθήνα, όπως γινόταν παλιά, πριν λειτουργήσει το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και αυτό δείχνει ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι πια "φτωχός συγγενής"» παρατήρησε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι αναπληρωτές υπουργοί Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, οι υφυπουργοί παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου και ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας.