Πλήρης στήριξη σε Παπαγγελόπουλο για την υπόθεση Novartis

Πλήρης στήριξη σε Παπαγγελόπουλο για την υπόθεση Novartis

Με προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και πλήρη στήριξη στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε εκ νέου το κυβερνών κόμμα να τον παραπέμψει σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει, πολιτικά, το ζήτημα της υπόθεσης Novartis. Ταυτόχρονα μίλησε για «βαθιά κυκλώματα εντός των θεσμών», που ως κυβέρνηση «δεν καταφέραμε να πολεμήσουμε», καταλήγοντας πως αυτή είναι και η αιτία που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε.

Με σκληρές αναφορές περί «δειλίας», απευθυνόμενος μάλιστα στον Πρωθυπουργό, σήκωσε τους τόνους προκειμένου να προκαλέσει ένταση και να συσπειρώσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους ψηφοφόρους επανέλαβε μέχρι και τις αναφορές περί «εμπλοκής» στο σκάνδαλο της Novartis πρώην κυβερνητικών στελεχών.

«Είστε ρεβανσιστές και δειλοί» τόνισε και υποστήριξε ότι η ΝΔ ποινικοποιεί την πολιτική ζωή του τόπου με την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου, τη στιγμή μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, στηριζόμενος σε καταθέσεις κουκουλοφόρων μαρτύρων, διαπόμπευσε 10 πολιτικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων και 2 πρώην πρωθυπουργοί.

Μάλιστα ανέφερε ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος διώκεται διότι «είχε το θράσος να αναδείξει το σκάνδαλο της Novartis που είναι από τα σημαντικότερα που έχει δει ο τόπος».

Επανέλαβε επίσης ότι «το σκάνδαλο της υπερτιμολόγησης έγινε την περίοδο που κυβερνούσαν τα δικά σας στελέχη προκειμένου να ευνοηθεί η εταιρεία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου», προσθέτοντας ως προς την υπόθεση του Δ. Παπαγγελόπουλου ότι «κατηγορείται έναν πολιτικό αντίπαλο που είχε το θράσος να μην κουκουλώσει τις πομπές δικών σας κυβερνητικών στελεχών»

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους και επιχειρώντας να προκαλέσει αντιδράσεις από τη ΝΔ, μίλησε για «μέγιστη πολιτική δειλία» και αναρωτήθηκε «πώς έστησε τη σκευωρία ο Δ. Παπαγγελόπουλος; Μόνος του; για προσωπικό όφελος;», για να καταλήξει ότι η ΝΔ υποστηρίζει πως το έκανε για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Και ποιος είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ; γιατί τον εξαιρείται;». Μόνο για να «γλυτώσετε τον πολιτικό και διεθνή εξευτελισμό».

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας ανακάλυψε και την αιτία της ήττας στις εθνικές εκλογές, λέγοντας πως «δεν καταφέραμε να πολεμήσουμε τα βαθιά κυκλώματα στο εσωτερικό των θεσμών. Για αυτό χάσαμε, δεν το καταφέραμε γιατί το σύστημα ήταν πιο δυνατό» είπε, δείχνοντας για μια ακόμη φορά στις αναφορές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει την κυβέρνηση αλλά δεν κατόρθωσε να πάρει την εξουσία.

Στο σημείο αυτό μίλησε για μια ακόμη φορά για «διεφθαρμένα πολιτικά πρόσωπα» και «εναγκαλισμούς με «ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες» χωρίς να ξεχάσει και τα Μέσα Ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για «εσμό καναλιών εφημερίδων και site».

 

Δείτε live τη συνεδρίαση