Αλ. Τσίπρας: «Πλατιά απεύθυνση» στα ίδια πρόσωπα και επίθεση κατά Μητσοτάκη σε προεκλογικούς τόνους

Αλ. Τσίπρας: «Πλατιά απεύθυνση» στα ίδια πρόσωπα και επίθεση κατά Μητσοτάκη σε προεκλογικούς τόνους

Σε άκρως προεκλογικού τόνους συνδέοντας τις ευρωεκλογές με τις εσωτερικές εξελίξεις ο Αλ Τσίπρας απευθύνθηκε στα συνήθη προερχόμενα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ πρόσωπα στην προσπάθεια να πείσει περί της δημιουργίας μιας... προοδευτικής συμμαχίας στοχοποιώντας εκ νέου τον κυρ. Μητσοτάκη.

Με μια ομιλία από τα παλιά και με διαρκείς αναφορές στις ευρωεκλογές και το διακύβευμα τους που εμμέσως το ταύτισε με τις εσωτερικές εξελίξεις και διεργασίες υπεραμύνθηκε εκ νέου της συμφωνίας των Πρεσπών που έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τον ίδιο και την κυβέρνησή του.

Επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας «άθλιες» τις αναφορές περί ανταλλαγμάτων για το σκοπιανό. Όμως την ίδια στιγμή απέδωσε τον χαρακτηρισμό της ακροδεξιάς στη ΝΔ και επιχείρησε να θέσει διλήμματα που όμως ήδη έχουν ξεπεραστεί.

Χαρακτήρισε πολιτικούς απατεώνες τους πολίτικους του αντιπάλους και αφού εκθείασε τη συμφωνία υπενθυμίζοντας πως έχει προταθεί για νόμπελ ειρήνης επανέφερε συνθήματα προ τρίτου μνημονίου υποστηρίζοντας πως έσωσε τη χώρα.

Θυμήθηκε από ΕΑΜ και αντίσταση μέχρι τη μεγάλη αλλαγή του 80 προσδοκώντας προσέλκυση και άλλων ορφανών του ΠΑΣΟΚ.